Σε αυτήν τη δήλωση προέβη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε πάνελ του ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Καλεσμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης. Κληθείσα να σχολιάσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου απάντησε ότι δεν βλέπει τέτοιο ενδεχόμενο καθώς ο ορισμός της τρέλας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Επιχειρηματολόγισε επάνω σε αυτήν τη θέση, λέγοντας πως η αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η ίδια που ήταν και επί των ημερών του Τσίπρα, όπου μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται και η κατασυκοφάντηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Κώστας Αρβανίτης είπε «για εμένα λέει», με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να τον επιβεβαιώνει, λέγοντάς του ότι συνεχίζουν να καταθέτουν τις ίδιες ερωτήσεις περί των push-backs στους λαθρομετανάστες, τις "νεκρές μικρές Μαρίες στον Έβρο", ενώ συνεχίζουν και με το σίριαλ της «υποκλοπιάδας», έχοντας καλέσει ήδη 4 φορές τον τέως πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, ο οποίος δεν έχει πει απολύτως τίποτε καινούργιο ή ουσιώδες.

Η κριτική της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι εύστοχη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την ευρωομάδα του, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από το 2019. Έχουν αγαστή συνεργασία με κάτι ανυπόληπτους ακροαριστερούς του ευρωπαϊκού κόμματος GUE/NGL -στο οποίο ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ- σαν την Σόφι Ιντ Βελντ, την Τινέκε Στρικ κ.λπ, όπου τους μεταφέρουν αυτούσια τα εγχώρια αφηγήματα, προκειμένου να γίνεται αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μέσα στο Ευρωκοινβούλιο. Δηλαδή, εκεί που όλες οι άλλες χώρες είναι ενωμένες για να προάγουν τα συμφέροντά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά διαχρονικά αντεθνική στάση, προκειμένου να αποκομίζει μικροπολιτικά οφέλη.

Η δήλωση της Ασημακοπούλου

Άκης Παυλόπουλος: «Η εικόνα που είδατε χθες στο forum του Economist, μαζί με την ομιλία που ήταν στοχευμένη στο κέντρο, τις οικονομικές θέσεις τις οποίες -λέει ο κύριος Αρβανίτης ήταν μια καλή ομιλία- σας ανησυχεί για το μέλλον; Μπορεί δηλαδή αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ εαν βρει τον βηματισμό του, να σας απειλήσει;»

 Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Κάπου είχα διαβάσει ότι ο ορισμός της τρέλας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό που βλέπω εγώ είναι η πολιτική τρέλα. Βλέπω ότι η αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ -και του κυρίου Κασσελάκη και των στελεχών, αυτήν τη στιγμή που συζητάμε- εξακολουθεί να είναι ισοπεδωτική, άρνηση, να αμφισβητεί τους θεσμούς και να κατασυκοφαντεί και τη χώρα στο εξωτερικό».

Κώστας Αρβανίτης: «Για εμένα λέει».

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Βεβαίως, λέω για εσάς και τις ερωτήσεις για τα "push-backs", τις ερωτήσεις για τα "νεκρά παιδιά στη νησίδα του Έβρου", αλλά και πιο πρόσφατα, χθες είχαμε στην Ευρωβουλή τον κύριο Ράμμο, ο οποίος ήρθε να μιλήσει στην επιτροπή για τέταρτη φορά και δεν είπε τίποτα καινούργιο (...) Γίνεται αυτού του τύπου η αντιπολίτευση και στις εθνικές εκλογές - γνωστό το αποτέλεσμα. Στις αυτοδιοικητικές, πάλι το ίδιο. Τώρα έχει χάσει δυο μονάδες, ο αρχηγός του έχει τη χειρότερη δημοφιλία, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες. Σε αυτό λοιπόν το σκηνικό δεν αλλάζουν τον τρόπο που μιλάνε».