«Η ενεργειακή αναβάθμιση του πλούσιου κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης και της Ελλάδας αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για το μέλλον μας», επισημαίνει η υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Ειδικότερα, η υφυπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, χαιρετίζοντας την ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΒΕΤΑΜ σε συνεργασία με το cluster e-CODOMH, με τίτλο «Innovation 4.0 Renovation: Καινοτομία στην Ανακαίνιση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου INPERSO, το οποίο εστιάζει στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ιστορικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής σημασίας μέσω προηγμένων τεχνολογιών.

Η ανάρτηση

Η υφυπουργός σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με όσα ανέφερε στην εκδήλωση:

«Αποτελέσματα για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων Ιστορικής Σημασίας - Ευρωπαϊκό Έργο INPERSO.

Με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών:

- Αναβαθμίζονται κτίρια με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.

- Προστατεύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά.

- Δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το ευρωπαϊκό έργο INPERSO εισάγει νέες, πρωτοποριακές λύσεις στην ανακαίνιση κτιρίων υψηλής πολιτιστικής σημασίας. Στην εκδήλωση της ΕΒΕΤΑΜ και του cluster e-CODOMH παρουσιάστηκαν καινοτομίες που ενισχύουν την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνουν τα κατασκευαστικά κόστη, προσφέροντας μία νέα προσέγγιση στη βιωσιμότητα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του πλούσιου κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης και της Ελλάδας αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για το μέλλον μας.

Η κυβέρνηση, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, διαθέτει σημαντικά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεων στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τη βελτίωση της αστικής ανθεκτικότητας».