Ανδρουλάκης και Γιαννακοπούλου κατά Τσίπρα: Φιμώνει όσους ασκούν κριτική

by MANIFESTO

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κινηθεί νομικά κατά των Κουρτάκη και Παπαχρήστου αξιώνοντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ από τον καθένα. Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης των δημοσιογράφων.

«Με την αγωγή που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, διεκδικώντας το υπέρογκο ποσό των 2 εκατ. ευρώ από τους Παπαχρήστο-Κουρτάκη, δεν προσπαθεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του όπως δικαιούται κάθε πολίτης, αλλά να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους του ασκούν κριτική» σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά της η βουλευτής του κόμματος σε δήλωσή της αναφέρει:

«Γνωρίζουμε όλοι πόσο πολιτικά στρυμωγμένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσυσπειρώνεται και να πέφτει δημοσκοπικά. Γνωρίζουμε όλοι την αντίληψη του για τη λειτουργία του Τύπου, την εχθρότητά του απέναντι στον πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία, αφού ζήσαμε όλοι τις συστηματικές προσπάθειες ελέγχου και καθυπόταξης των ΜΜΕ, όταν ως Πρωθυπουργός ηγείτο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ότι η λύση στα προβλήματα του δεν βρίσκεται σε πρακτικές που δείχνουν ότι δεν έχει μετανιώσει για ό,τι έπραξε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι αγωγές κατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστου , Γ. Κουρτάκη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ (!) ισοδυναμούν με προσπάθεια ηθικής, οικονομικής, κοινωνικής , επαγγελματικής απαξίωσης και εξόντωσής τους. Οι αγωγές αυτές δείχνουν να μην καταλαβαίνει γιατί έχασε σε δύο εκλογικές μάχες, γιατί πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ , γιατί πριμοδοτεί με τις τακτικές του την Ν.Δ και τον Κ. Μητσοτάκη εγκλωβισμένος στις ίδιες αδιέξοδες αντιλήψεις του περί Δημοκρατίας και λειτουργίας του Τύπου.

Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν, γιατί δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις πάλι. Η κίνηση αυτή μόνο την απομόνωσή του θα φέρει και θα συντηρεί το ίδιο πρόσωπο, την ίδια φιλοσοφία που έχει καταδικάσει σκληρά ο λαός» .

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα