Θέμα επιβεβαίωσης θα θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης αν δεν καταφέρει “αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω”, όπως είπε, προσδιορίζοντας ως στόχο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις επόμενες εκλογές ένα “ισχυρά διψήφιο ποσοστό”.

“Για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας”, είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως στοχεύει σε μια δεξαμενή ψηφοφόρων που στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται στην κατηγορια εκείνων που δηλώνουν οτι επιθυμούν για πρωθυπουργό τον… κανένα. Επανέλαβε τη θέση του να μην είναι ο επόμενος πρωθυπουργός ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, λέγοντας ότι “αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως πρωθυπουργοί”. Συμπλ΄ρηωσε ότι δεν θα  υποδείξει αυτός τον επόμενο πρωθυπουργό, αλλά θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Συμπλήρωσε δε πως αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που “βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου”, ενώ καταφέρθηκε εναντίον τον πρωθυπουργού λέγοντας ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.

Ισχυρίστηκε δε ότι “είμαστε ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, ενώ οι αντίπαλοι μας είναι αμετανόητοι”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο, απάντησε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί και παρατήρησε ότι, “όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης”.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας”.