Άνδρος: Περιπετειώδης διακομιδή ασθενούς με ελικόπτερο στη Σύρο

33
Άνδρος: Περιπετειώδης διακομιδή ασθενούς με ελικόπτερο στη Σύρο tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Χτες βράδυ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου ασθενής περίπου 60 ετών με καρδιακό επεισόδιο από την Ύδρούσα. Οι γιατροί έκαναν το καλύτερο αλλά λόγω της κατάστασής του κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε νοσοκομείο και ειδοποιήθηκε ελικόπτερο από την Αθήνα.

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τη 1 το πρωί έγιναν δύο προσπάθειες αλλά δεν τελεσφόρησαν γιατί το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έδειξε βλάβη. Την δεύτερη, μάλιστα, είχε φτάσει στη Γυάρο όταν τα όργανα έδειξαν αλάρμ. Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα δεν μπορούσαν να ρισκάρουν τη μεταφορά και επέστρεψαν Αθήνα.

Τελικά, μετά από πολλές τηλεφωνικές παρεμβάσεις μεταξύ παραγόντων ήρθε ελικόπτερο από τη Χίο -έχει μόνιμη έδρα εκεί- γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Πήρε τον ασθενή και τον μετέφερε ασφαλώς στο νοσοκομείο της Σύρου προς μεγάλη ανακούφιση των ιατρών και των διασωστών.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας ανάρτησε συγχαρητήριο μήνυμα στο Twitter.

(Πηγή enandro.gr)