Στα χαρακώματα παραμένουν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο να εξαπολύει νέα επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα περί εκβιαζόμενων και “πιασμένων»,  τονίζοντας μάλιστα ότι «ο “πολακισμός” δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη, το ήθος και ό,τι πρεσβεύει όλα τα χρόνια».

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω αφού σε ό,τι αφορά τα περί εκβιαζόμενων υποστήριξε πως  «μάλλον κρίνουν εξ ιδίων, διότι όλο αυτό το διάστημα ακούμε όσα λέγονται στο ειδικό δικαστήριο σχετικά με τα ποσοστά που μοίραζε ο κ. Παππάς για να ελέγξει κανάλια, τους “κόκκινους” εργολάβους, τον κ. Καλογρίτσα και τις βαλίτσες», επαναφέροντας στο προσκήνιο όσα έχουν ακουστεί και κυρίως κατατεθεί τόσο για τη διανομή ποσοστών για το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ Channel όσο και για τις βαλίτσες με μαύρα χρήματα που πήγαιναν στο κόμμα.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν παρέλειψε βέβαια να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της τήρησης των σχετικών αποστάσεων από τα δύο πρώτα κόμματα αλλά και να επαναλάβει τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη πως ο Τσίπρας αποτελεί τον βασικό «χορηγό» του Μητσοτάκη.