Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συνεχείς μεταβολές στην κοστολόγηση της 13ης σύνταξης, υποστηρίζοντας ότι το εκτιμώμενο κόστος αυξήθηκε από 450 εκατ. ευρώ σε 2,5 δισ. ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο του Νικολακόπουλου για την 13η σύνταξη

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την 13η σύνταξη, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αλλάξει επανειλημμένα τη θέση του ως προς το δημοσιονομικό κόστος της πρότασής του.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, άκουσε τον Δημήτρη Γλαβίνα να κάνει λόγο για κόστος 2,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση επικεντρωνόταν στο πραγματικό κόστος της 13ης σύνταξης.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε ότι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκτιμήσει πως το κόστος ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ, θέση με την οποία, όπως είπε, είχε διαφωνήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός είχε καλέσει το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει επισήμως την πρότασή του ώστε να υπάρξει αναλυτική κοστολόγηση.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος υποστήριξε επίσης ότι οι εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ για το κόστος της 13ης σύνταξης μεταβλήθηκαν διαδοχικά, από 450 εκατ. ευρώ αρχικά σε 1,5 δισ. ευρώ και πλέον σε 2,5 δισ. ευρώ, καταλήγοντας ότι «είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ κάνει κωλοτούμπα».