Αναβολή στη δίκη Βρεττάκου για την αγωγή από την «Oil One»

33
Φωτογραφία αρχείου

Αναβολή για τις 14 Φεβρουαρίου 2020, έλαβε η δίκη με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του η εταιρία «Oil One».

Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα, Παρασκευή, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου βρέθηκε από νωρίς το πρωί τόσο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όσο και οι δικηγόροι της εταιρίας.

Πρόκειται για αγωγή της εταιρείας «Oil One» σε βάρος του δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση, μέσω της οποίας μάλιστα διεκδικεί το ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτησή του για ένα χρόνο.

Στο πρωτοδικείο Πειραιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς φίλοι και συνεργάτες του δημάρχου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και της διάσωσης του περιβάλλοντος.

«Στο πρόσωπό μου δε διώκεται ένας πολίτης, αλλά ολόκληρη η πόλη, οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, καθώς και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δεν μπαίνουν πάνω από κανένα συμφέρον. Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για να οικοδομήσουμε μια ανθρώπινη πόλη», δήλωσε μετά την αναβολή ο κ. Βρεττάκος.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και χρόνια ο δήμαρχος Κερατσινίου μαζί με άλλους δημόσιους φορείς, προσπαθούν να απομακρύνουν τις εγκαταστάσεις των εταιριών «Oil One», Lafarge καθώς και τις δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ, επειδή, οπως υποστηρίζουν, προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση στους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr