Ανατριχιαστικές καταθέσεις για τον ψευτογιατρό

by news

Οι γονείς του Θεοδόση, της Δέσποινας και της κόρης του κυρ Στέλιου είχαν επαφές… απελπισίας, όταν μαζί πλέον αναζητούσαν τους πιθανούς τρόπους σωτηρίας των δικών τους ανθρώπων.

Αυτή η προσμονή έγινε επικοινωνία μεταξύ τους, που άθελά τους άφησε την κοινή… χαραμάδα εκμετάλλευσης από έναν αχαρακτήριστο απατεώνα, τον Νικόλαο Κοντοστάθη, όπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47χρονος «Νίκος Κόντος», όπως παρουσιαζόταν, πάτησε στο θρησκευτικό συναίσθημα σωτηρίας με την έκφραση «ΜΗ ΦΟΒΟΥ», χρησιμοποίησε τα μοναστήρια και τις μοναχές, που περιέθαλπε δωρεάν, ως «διαφημίστριες» της δήθεν… ιατρικής του πρωτοπορίας.

Κάτω από το ύφος του διαβασμένου «κακομοίρη» διασώστη, κρυβόταν ο αδίστακτος εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου. Εντελώς αναίσχυντος, όταν τον έπιασαν είπε: «Εγώ βοηθάω τον κόσμο, όποιος δεν έχει χρήματα του τα δίνω δωρεάν ή τα πληρώνω εγώ και, όταν μετά βρει λεφτά, μου τα δίνει». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όμως, περιόριζε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, δυσχέραινε την ποιότητα της ζωής τους, ενώ η διακοπή της θεραπείας τους και τα δικά του «γιατροσόφια» προκαλούσαν τη ραγδαία επιδείνωση, την αύξηση των καρκινικών όγκων, την κωματώδη κατάσταση και, τελικά, τον θάνατο…

Οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί, που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, υποστηρίζουν ότι δεν ήταν παρόντες όταν ο κομπογιαννίτης έκανε ενέσεις αρτεμισίνης για… ελονοσία στα ανήλικα παιδιά και τον ηλικιωμένο ή ότι δεν ήταν εκεί όταν τους… εξέταζε, με τους γονείς να τους διαψεύδουν με δικές τους καταθέσεις. Ο «Κόντος» υποσχόταν ότι μπορεί να κάνει μεταθέσεις στρατιωτών και ότι βοηθά αστυνομικούς. Θα έκανε εξαπατημένο αγγειοχειρουργό… ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., τον έβαλε να αγοράσει στολή για την ορκωμοσία, που είχε αναβληθεί λόγω… COVID-19, και του πήγε το ξίφος!

Εφτιαξε εταιρία με έδρα τη Σαουδική Αραβία για τη διαμεσολάβηση αγοραπωλησίας 1.200 στρεμμάτων γης στην Κρήτη, καθώς είχε το «know how» από το… Βατοπαίδι, υποστηρίζοντας ότι το 60% των μετοχών θα είχαν στελέχη του… ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γιος της οικογένειας Θεοδόση

Στις 20 Μαΐου 2019 η οικογένεια του Θεοδόση από τις Σέρρες υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν δώσει 22.000 ευρώ. Το παιδί έπασχε από γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου, διαγνωσθέν το 2014. Ο Θεοδόσης είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου στη Γερμανία και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες σύμφωνα με ιατρικά πρωτόκολλα. Κάποια στιγμή παρουσίασε αύξηση του όγκου και η πρόταση των γιατρών ήταν ο συνδυασμός χημειοφαρμάκων, με αποτέλεσμα η νόσος να πάψει να εξελίσσεται και «να φρενάρει». Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ενώ υπήρχε προετοιμασία για νέα χειρουργική επέμβαση, ο Θεοδόσης παρουσίασε νέα υποτροπή.

Οι γονείς του πληροφορήθηκαν από έναν ηγούμενο της Μονής Καρακάλλου στο Αγιον Ορος την ύπαρξη του «Νίκου Κόντου». Ηρθαν σε επαφή μαζί του μέσω της κόρης του 76χρονου που έχασε και εκείνος τη ζωή του, μετά τα «γιατροσόφια» του κομπογιαννίτη, η οποία, παραπλανημένη και εκείνη, τον παρουσίασε ως έναν βαθιά θρησκευόμενο άνθρωπο και σπουδαίο γιατρό με απίστευτες γνώσεις και εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αρχικά συνέστησε αυστηρή διατροφή με φρούτα και λαχανικά, όχι γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα. Στη συνέχεια θα ακολουθούσε η… πρωτοποριακή φαρμακευτική αγωγή του. Κατά το χρονικό διάστημα της… θεραπείας, ο «Κόντος» συναντούσε τους γονείς και τον Θεοδόση σε γνωστό ξενοδοχείο και ιατρικό κέντρο για αιμοληψία στο γραφείο ενός εκ των γιατρών, χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. Εκεί έκανε ενέσεις αρτεμισινίνης για την… ελονοσία.

Οταν πλέον ο Θεοδόσης δεν μπορούσε να συνεχίσει τη θεραπεία του «Κόντου» λόγω δυσκολίας στην κατάποση αλλά και συνεχιζόμενων εμετών, η οικογένεια άρχισε να έχει τις αμφιβολίες της για τον δήθεν γιατρό. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ο Θεοδόσης εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Φεβρουαρίου 2017.

Πρότεινε να χειρουργήσει τη Δέσποινα

Από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017, οι γονείς της Δέσποινας είχαν δώσει στον ψευτογιατρό περίπου 19.500 ευρώ. Το άτυχο κορίτσι είχε την ίδια ασθένεια με τον Θεοδόση, είχε υποβληθεί και εκείνη σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία και είχε ακολουθήσει την ίδια ιατρική πρακτική. Δυστυχώς, πληροφορήθηκαν για τον «Κόντο» από τη μητέρα του Θεοδόση, με την οποία ήρθαν σε επαφή μέσω φιλικού τους προσώπου που γνώριζε ότι τα παιδιά τους έπασχαν από την ίδια ασθένεια. Η απατηλή διαδικασία ίδια με του Θεοδόση. Στις 30 Απριλίου 2017 η Δέσποινα εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» με συμπτώματα ραγδαίας επιδείνωσης. Ο «Κόντος» επισκέφθηκε τη Δέσποινα στις 03:00 τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 και πρότεινε στους γονείς να τη χειρουργήσει ο ίδιος ξανά. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση έως και τις 21 Ιουλίου 2017 όταν έπεσε σε κώμα και έχασε τη μάχη στις 7 Οκτωβρίου 2017.

O Στέλιος άρχισε να… πέφτει

Η κόρη του ηλικιωμένου θύματος επιβεβαίωσε ότι εκείνη είχε φέρει σε επαφή τη μητέρα του Θεοδόση με τον «Κόντο». Τον είχε γνωρίσει στα τέλη του 2015 μέσω της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, όταν ο πατέρας της είχε διαγνωστεί με καρκίνο παχέος εντέρου. Είχε ενημερωθεί από το μοναστήρι ότι ο «Κόντος» είναι άτομο που πιστεύει στον Θεό και ακολουθεί τρόπους θεραπείας με φυσικά μέσα και ότι είχε βοηθήσει μία μοναχή της αδελφότητας που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι. Πείστηκε και εκείνη να εμπιστευτεί τη θεραπεία του πατέρα της στον άνθρωπο που τόνιζε τη σχέση του με τον Θεό χρησιμοποιώντας πάντα τη χαρακτηριστική φράση «ΜΗ ΦΟΒΟΥ», γεγονός που επηρέαζε τη σκέψη της. Κατέβαλε στον «Κόντο» 17.000 ευρώ. Οταν άρχισε την «πρωτοποριακή θεραπεία» του, ο πατέρας της άρχισε «να πέφτει», όπως καταθέτει, και να φαίνονται τα σημάδια της ασθένειας έντονα από τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ απεβίωσε στις 2 Μαρτίου 2017. Τον αναγνώρισε στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί και σε ποσοστό 85% τον συγκατηγορούμενο αγγειολόγο.

Οι… 8 επιταγές

Ο «Νίκος Κόντος» παρέλαβε αρχικά, από τον πατέρα της Δέσποινας, μία επιταγή 1.416 ευρώ με ημερομηνία 10/2/2017, η οποία εισπράχθηκε στις 20 Μαρτίου 2017 στο Μαρούσι, από εταιρία πετρελαιοειδών, ενώ ήταν οπισθογραφημένη από τον ιδιοκτήτη ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου με έδρα το Κορωπί, όπου φοιτούσαν τα παιδιά του «Κόντου», 11 και 7 χρόνων, κορίτσι και αγόρι αντίστοιχα. Αλλες τρεις επιταγές του πατέρα της Δέσποινας με ημερομηνία 10/2/2017 εκταμιεύτηκαν από έμπορο παλαιών σιδήρων στον Βόλο, οπτικό στη Σαλαμίνα και ελεύθερο επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Για αυτές τις επιταγές δεν προέκυψε σαφής σύνδεση με τον «Κόντο», εκτός της τελευταίας που προερχόταν από δωρεά στη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Ορους.

Στις 10 Απριλίου 2020 εξετάστηκε ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου σχετικά με τον τρόπο που πήρε στην κατοχή του την πρώτη επιταγή. Εκείνος απάντησε ότι ήταν για την καταβολή διδάκτρων των δύο παιδιών του Νικολάου Κοντοστάθη, «γιατρού», ο οποίος διαμένει στη βίλα των 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε σε φωτογραφίες τον πατέρα και τη μητέρα των παιδιών, όπως και οι γονείς του Θεοδόση και της Δέσποινας.

Ιατρική φήμη

Το σχέδιο διάδοσης της «ιατρικής φήμης» του, ο «Κόντος» το είχε στηρίξει πάνω στα… μοναστήρια, στους γέροντες, στους πνευματικούς και τις μοναχές.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο «Κόντος»… ανέλαβε μία μοναχή από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, η οποία διαγνώσθηκε με μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι το 2016. Ακολούθησε για δύο χρόνια (2016-2018) την «αγωγή» του διακόπτοντας κάθε άλλη ιατρική θεραπεία, έχοντας θετική εξέλιξη στην πορεία της υγείας της. Μέσω της συγκεκριμένης μοναχής γνώρισαν τον «Κόντο» άλλες επτά μοναχές, οι οποίες είτε έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλείες, προληπτικές εξετάσεις είτε έλαβαν σκευάσματα. Μία μοναχή κατέθεσε ότι, λόγω της θετικής εξέλιξης της υγείας της πρώτης μοναχής, αρκετοί προσκυνητές ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για τον «διάσημο γιατρό», ο οποίος ποτέ δεν πήρε χρήματα από εκείνες για τα σκευάσματα ή τις… οδηγίες. Δύο από τις μοναχές υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, το 2017 και το 2020.

Είχε τάξει σε αγγειοχειρουργό ότι θα τον κάνει… ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ.

Ενας γιατρός-αγγειοχειρουργός, ιδιωτικής κλινικής, είχε προβεί σε χειρουργικές επεμβάσεις τεσσάρων περιστατικών του «Κόντου». Δύο φορές σε μία μοναχή το 2017, σε έναν άλλο ασθενή το 2018 και δύο ακόμη το 2019. Σύμφωνα με τον γιατρό-μάρτυρα, από τις αρχές της γνωριμίας του με τον «Κόντο» διατηρούσε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του ότι είχε γνωριμίες με υψηλόβαθμα στελέχη του πολιτικού κόσμου, της Ελληνικής Αστυνομίας, τις σχέσεις του με το Βατικανό, ακόμη και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο «Κόντος» για ιατρικά θέματα δεν ήταν… κανονική.

Για να αμβλύνει τις… κακές εντυπώσεις, τον έφερε σε επαφή με ανώτερη δικαστική υπάλληλο, θα τον έκανε διευθυντή σε κλινική υπό την αιγίδα του… Βατικανού, θα μεσολαβούσε για τη μετάκλησή του στην Ελληνική Αστυνομία και με το πρόσχημα ότι πλησιάζει η… ορκωμοσία του, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω COVID-19, τον έπεισε να αγοράσει στολή ταξιάρχου και του πήγε στο σπίτι το ξίφος…

Μεσολαβητής σε αγοραπωλησία 1.200 στρεμμάτων στην Κρήτη

Ο «Κόντος» είχε αναλάβει να μεσολαβήσει για την ολοκλήρωση αγοραπωλησίας οικοπέδου 1.200 στρεμμάτων στο Αγιοφάραγγο Φαιστού Ηρακλείου, ύψους 100.000.000 ευρώ, ιδιοκτησίας ενός συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, γιου ασθενούς του γιατρού που υποσχόταν πως θα κάνει… ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. Για την προώθηση της διαδικασίας αγοραπωλησίας ο «Κόντος» συνέστησε εταιρία με την επωνυμία «CRE ROYAL MED INC», με έδρα τη Σαουδική Αραβία. Στη συνέχεια παρέδωσε στον εξαπατημένο αγγειοχειρουργό-«ταξίαρχο» 4 μετοχές της τάξης 5% επί κεφαλαίου 130.000 δολαρίων, δηλαδή το 20% των μετοχών της εταιρίας, ενώ το υπόλοιπο 20% θα κατείχε ο «Κόντος» και το 60% των μετοχών, όπως έλεγε ο επικίνδυνος απατεώνας, θα λάμβαναν τα στελέχη του… ΣΥΡΙΖΑ (τότε κυβέρνησης).

Μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη αγοραπωλησία, ενώ δεν υπήρχαν ενδείξεις αναγκαιότητας σύστασης αυτής της εταιρίας, ενώ η έδρα της στη Σαουδική Αραβία καθιστά δύσκολη τη διερεύνηση γνησιότητας των μετοχών και της ύπαρξής της.

Από τον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα