Με νέες ανατριχιαστικές απειλές, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τη Δύση, προκειμένου να μην στείλει στρατεύματα υποστήριξης προς την Ουκρανία, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη. 

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την Ουκρανία, αλλά παραμένουν άγνωστα αυτά που θα της προσφερθούν για να συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ουζμπεκιστάν, σημειώνοντας παράλληλα πως αν μπουν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε θα γίνει ένα ακόμα βήμα προς την παγκόσμια σύρραξη.

«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα μας προσφερθεί και με ποιον θα καθίσουμε στο τραπέζι, από την πλευρά της ουκρανικής κυβέρνησης» δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως δεν ήταν η Μόσχα εκείνη που σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ δήλωσε με έμφαση πως η μοναδική αρχή εξουσίας που αναγνωρίζει στη γειτονική χώρα, είναι η ουκρανική βουλή (Βερχόβνα Ράντα) και ο πρόεδρός της.

Οι διαπραγματεύσεις

«Δεν σταματήσαμε εμείς τις διαπραγματεύσεις. (Οι Ουκρανοί) μας είπαν: 'Αυτό ήταν, δεν θα διαπραγματευτούμε πια μαζί σας"», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως η Δύση δεν έχει ακούσει σε καμία περίπτωση τις θέσεις της Ρωσίας. «Κοιτάζω πάντα με έκπληξη κάποιες χειρονομίες εκ μέρους των δυτικών φίλων και εταίρων μας που λένε ότι η Ρωσία αρνείται τις διαπραγματεύσεις. Είπα χίλιες φορές, είναι σαν να μην έχουν αυτιά, δεν αρνούμαστε. Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε δημοσίως» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η είσοδος δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αποτελεί κλιμάκωση και ένα ακόμη βήμα προς μια παγκόσμια σύγκρουση.

«Δεν νομίζω ότι αυτό (τα δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία) είναι μια καλή και σωστή απόφαση και μια καλή διέξοδος. Πρόκειται για κλιμάκωση και ένα ακόμη βήμα προς μια σοβαρή σύγκρουση στην Ευρώπη και μια παγκόσμια σύγκρουση. Το χρειάζονται αυτό;», ανέφερε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα εξακολουθήσει να κάνει «ό,τι θεωρούμε απαραίτητο, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας».