Ανασχηματισμός: Η Βουλή… δείχνει το πότε θα γίνει

60
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κάντε τη δουλειά σας, έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι τον ανασχηματισμό» είναι το ουσιαστικό μήνυμα που έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη (17/6) με συνεργάτες του πρωθυπουργού να ξεκαθαρίζουν πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η προαναγγελία Μητσοτάκη σε συνέχεια της δήλωσης Γεραπετρίτη ότι από 1ης Ιουλίου και μετά θα γίνει ανασχηματισμός προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στη ΝΔ, με τους υπουργούς να παρακολουθούν αμήχανα και βουλευτές να… στήνονται στην ουρά αυτοπροτεινόμενοι για υπουργοποίηση.

Η πρόθεση του Μαξίμου – όπως σημείωθηκε και από τον Γιώργο Γεραπετρίτη- ήταν να γίνει σαφές πως συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπουργών και όλα τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν την κατάλληλη ώρα.

Μόνο που δεν έγινε έτσι αντιληπτό. Χαρακτηριστικό είναι πως υπουργός ο οποίος κλήθηκε να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή αρνήθηκε σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να δεσμευθώ για το Σαββατοκύριακο μιας και δεν ξέρω καν αν θα είμαι ακόμα υπουργός».

Μόλις έγινε αντιληπτό από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι προκλήθηκαν… αρρυθμίες ακολούθησε η διαρροή μέσω συνεργατών πως οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα καθυστερούν ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος ορίζεται από τις διαδικασίες της Βουλής και συγκεκριμένα από την πορεία του νομοθετικού έργου. Αυτός είναι και ο λόγος που ευθύς εξ’ αρχής καλά ενημερωμένες πηγές είχαν τοποθετήσει τον ανασχηματισμό στα τέλη του καλοκαιριού.

Προτεραιότητα λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα επόμενα νομοσχέδια και συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr:

– Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της επιμέρους σύμβασης δωρεάς για το έργο V της από 06.09.2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, που αφορά την προμήθεια δύο αεροσκαφών του ΕΚΑΒ για διακομιδές και την επισκευή δύο ελικοπτέρων,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων και την ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη νησιωτική πολιτική,

-Ενημέρωση ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με αναπηρία,

-Προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου του Αρείου Πάγου, γ) Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου,

-Διορισμός Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος,

-Επανεκλογή Συνηγόρου του Καταναλωτή,

-Σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας,

-Σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας,

-Τροποποίηση ΠΥΣ για την Κυβερνητική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr