Ανασχηματισμός ευσεβών πόθων και διακαών στόχων

by MANIFESTO

Ως γνωστόν οι ανασχηματισμοί ουδέποτε προαναγγέλλονται συχνά όμως αναγγέλλονται για «ειδικούς» λόγους από τον Τύπο, κυρίως όταν οι ενδιαφερόμενοι «τύποι» εντός και εκτός κυβερνήσεων εκφράζουν ευσεβείς πόθους και διακαώς στοχεύουν να τους υπαγορεύσουν στον Πρωθυπουργό. Αυτού του τύπου οι ανασχηματισμοί σχεδιάζονται ώστε να «καούν» συγκεκριμένα πρόσωπα και να ψαλιδιστούν φιλοδοξίες, κυρίως όμως για να «καεί» ο ανασχηματισμός που κάποτε θα γίνει. Θα ήταν άλλωστε αφελές να πιστέψει κανείς, ότι ο Πρωθυπουργός θα… πληροφορηθεί την ημερομηνία του ανασχηματισμού και τη σύνθεση της κυβέρνησης από τον Τύπο και θα στείλει το πρωτοσέλιδο για ΦΕΚ.

του Χάρη Παυλίδη

Συνήθως οι «ανασχηματισμοί» δια του Τύπου προαναγγέλλονται ώστε να αναστείλουν ή και να τους ματαιώσουν. Ενίοτε όμως και προκειμένου να «υποδείξουν» την καταλληλότητα κάποιων και την ακαταλληλότητα κάποιων άλλων. Υποτίθεται γιατί ο Τύπος δια των «τύπων» γνωρίζει καλύτερα από τον Πρωθυπουργό τι είναι… καλύτερο για τον ίδιο. Πάντα, δε, γιατί όσοι προαναγγέλλουν αυτούς που «φεύγουν» και αυτούς που «μένουν» έχουν πληρέστερη εικόνα από τον Πρωθυπουργό για τις ικανότητές τους. Πέραν αυτού το κάνουν για… το καλό του. Όπως θα λέγαμε κάνε το καλό και ρίξτο στον ανασχηματισμό. Αρκεί το «καλό» να είναι καλό για τον υποβολέα.

Προσωπικά είμαι υπέρ της ανανέωσης γιατί ότι δεν ανανεώνεται πεθαίνει. Αυτό ισχύει για κάθε ζωντανό οργανισμό πολλώ δε μάλλον για κυβερνήσεις που έχουν ως διακύβευμα την πολιτική αλλαγή και τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό, όμως, είναι ένα θέμα που αφορά τον Πρωθυπουργό που σε κάθε περίπτωση γνωρίζει πολλά περισσότερα και πράγματα που δεν ξέρουμε και ενδεχομένως δεν θα μάθουμε ποτέ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι υπουργοί δεν έχουν συνάψει συμβάσεις αορίστου χρόνου ούτε βέβαια αναλαμβάνοντας το Υπουργείο με εντολή του Πρωθυπουργού αποκτούν αυτομάτως την αποκλειστικότητα.

Αυτονόητα πράγματα όλα αυτά, αλλά κάπου- κάπου είναι καλό να υπενθυμίζονται σε κάποιους που ενώ ιδεολογικά είναι κατά της μονιμότητας στο δημόσιο, αποκτούν σύνδρομο εξάρτησης με την καρέκλα όταν αποκτήσουν υπουργική θέση. Εν ολίγοις το ποιοι «φεύγουν» και το ποιοι «έρχονται» το κρίνει ο Πρωθυπουργός και όχι ασφαλώς τα πρωτοσέλιδα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα