Το νέο μεγάλο βήμα για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας με την καθιέρωση του Προσωπικού Αριθμού, του ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης των πολιτών, παρουσίασαν την Δευτέρα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι Δημήτρης Παπαστεργίου, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης - υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία μεταξύ άλλων και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως η καθιέρωση του Προσωπικού Αριθμού σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο, υπόσχεται την απλοποίηση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της ασφάλειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την έκδοση προσωπικού αριθμού προχώρησε σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα: «Κάθε πολίτης μπορεί πλέον να εκδώσει τον δικό του προσωπικό αριθμό γρήγορα και απλά στο myinfo.gov.gr. Ακόμα ένα βήμα για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη!»