Μία στιχομυθία ενδεικτική της έλλειψης συγκεκριμένων και ουσιαστικών προτάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανία Παπαγεωργίου, στην τηλεόραση του Open, σχετικά με την εγκληματικότητα.


Συγκεκριμένα με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως οι πυροβολισμοί στο Γκάζι και η συμπλοκή ανηλίκων στο Καλαμάκι Αττικής, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ της εκπομπής «Τώρα Μαζί», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απάντησε στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί δέχεται κριτική από ένα κόμμα που κατηγορεί την κυβέρνηση για αστυνομοκρατία και του ζήτησε να αναφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ωστόσο ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του υφυπουργού, όχι μόνο δεν εξήγησε τι ακριβώς προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά επιτέθηκε στον Κυρανάκη, καλώντας να.. προσέξει τις αναφορές του στις 7 το πρωί!


Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ρώτησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ αν η θέση του είναι να προσλάβουν περισσότερους αστυνομικούς, ωστόσο και πάλι δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να επαναλαμβάνει μονότονα ότι το κόμμα του έχει σχέδιο για την καταπολέμηση του εγκλήματος, χωρίς όμως να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο, καθώς δεν είναι κυβέρνηση. Μάλιστα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε λέγοντας ότι δεν θα κάνει τη.. χάρη στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο διαφώτισε τους τηλεθεατές που μάταια προσπαθούσαν να καταλάβουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια και την αστυνόμευση.  


Το περιστατικό αναδεικνύει όχι μόνο την ένδεια συγκεκριμένων και σοβαρών προτάσεων αλλά και την ιδεολογική διαμάχη που υφίσταται μέσα στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο εκπρόσωπος τύπου δεν ήθελε να απαντήσει για την αύξηση της αστυνόμευσης, ένα ζήτημα που είναι κόκκινο πανί για το αριστερό ακροατήριο.


Μέρος της στιχομυθίας από την «Ομάδα Αλήθειας»: