Πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που υποτίθεται πως παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής από τα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά όχι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από το ίδιο το κόμμα.

Με μια ανακοίνωση βόμβα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μεν ότι διαφωνεί με όσα είπε ο Παύλος Πολάκης, εν τούτοις χαρακτηρίζει την κατάπτυστη ανάρτηση ως «πολιτική δήλωση» και στο πλαίσιο αυτό επιτίθεται στη δικαιοσύνη και την Εισαγγελία που ξεκίνησε ποινική έρευνα για το αδίκημα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά των δικαστικών λειτουργών.

Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος (με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25), οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν να θεωρούνται περίπου επικηρυγμένοι μέσα από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη θέτουν θέμα δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και καλύπτει πλήρως τον Παύλο Πολάκη μέσα από μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.

Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «Δικαιοσύνη Παντού» αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

Η ως άνω ανακοίνωση εγείρει ερωτήματα και επαναφέρει στο προσκήνιο τις θέσεις όσων υποστηρίζουν πως οι σχέσεις Τσίπρα-Πολάκη είναι τέτοιες που δύσκολα θα οδηγηθούν σε οριστική ρήξη. Άλλωστε ακόμη και τα στελέχη του κόμματος που βγήκαν για να υποστηρίξουν την απόφαση διαγραφής του, δηλώνουν πως ο Παύλος Πολάκης παράγει σημαντικό έργο και έχει βοηθήσει στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δύναμη εξουσίας.

Περίπου 24 ώρες μετά, και με τον Αλέξη Τσίπρα εξαφανισμένο, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει επισήμως να στηρίξει Πολάκη και να επιβεβαιώσει ότι η μη καταδίκη του περιεχομένου της ανάρτησης και οι προγραφές προσώπων δεν ήταν η αιτία των εξελίξεων που υπήρξαν.