Σφοδρή επίθεση στο Mega και προσωπικά κατά του ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του διευθυντή του καναλιού Σταμάτη Μαλέλη, εξαπέλυσε, χθες το πρωί, ο υπουργός Υγείας. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και του Ακη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΪ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προηγουμένως είχε έναν έντονο διάλογο με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, είπε: «Εχω ένα κανάλι, το Mega και τον κύριο Μαλέλη που παίζει κάθε μέρα μία ώρα στο δελτίο ειδήσεων "η διάλυση του ΕΣΥ" και δεν τολμάει να με καλέσει να τους απαντήσω. Δεν με καλούν. Στο τέλος, το έχω αποφασίσει: θα εφαρμόσω τους νόμους και θα πάω στο ΕΣΡ, θα ζητήσω να παρέμβω και θα μιλήσω με εντολή του ΕΣΡ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εχω ένα κανάλι που θέλουν ο κ. Μαρινάκης με τον Μαλέλη να ρίξουν την κυβέρνηση και δεν με αφήνουν να μιλήσω και με φέρνετε εδώ να μιλήσω για την Κεχαγιά και δεν θα πω για τα νοσοκομεία. Για να ξέρετε, αυτόν τον χρόνο που υποτίθεται κατά τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Μαλέλη ότι διαλύεται το ΕΣΥ, αυτόν τον χρόνο, έχουμε ρεκόρ χειρουργείων, όλων των εποχών, μείωση 23.000 στις λίστες αναμονής που παρέλαβα και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτηριολογικής ανακαίνισης του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας. Πρέπει να ξέρει ο νεοδημοκράτης ότι εδώ γίνεται μια προπαγάνδα...»

Αναδίπλωση

Χθες το απόγευμα ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό, με ανάρτησή του, ότι «ο @stamatismalelis αναγκάστηκε σήμερα, μετά τις απολύτως δικαιολογημένες μου διαμαρτυρίες, να με καλέσει στις εξής εκπομπές: α) στην πρωινή εκπομπή των @jordanxas και @anthi83, β) στην εκπομπή του @NikosEvagelatos, γ) στην πρεμιέρα της @AGiamali, τονίζω το σήμερα!» Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «καμία από αυτές τις εκπομπές δεν αντισταθμίζει την επικοινωνιακή δύναμη του Δελτίου Ειδήσεων. Ενός δελτίου που έχει επιλέξει να προβάλλει κάθε μέρα τη δήθεν “κατάρρευση” του ΕΣΥ, με επιχειρήματα του τύπου "οι ασθενείς σε απόγνωση έως και 8 ώρες αναμονή", λες και πριν ήταν λιγότερες οι ώρες της αναμονής. Στις δημοκρατίες δεν είναι υποχρεωτικό να μας συμπαθούν όλοι και φυσικά έχει το δικαίωμα ο κος Βαγγέλης Μαρινάκης να θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτό που δεν είναι επιτρεπτό είναι να χρησιμοποιεί μία δημόσια συχνότητα με τον τρόπο που το κάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αυτού».

Ούτε μια συγγνώμη

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην απόφαση της Δικαιοσύνης για την ομόφωνη αθώωση των τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ σημείωσε: «Είπε ψέματα ο Πολάκης και δεν βγήκε κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη. Αισθάνομαι ντροπή για την πολιτική απάθεια των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που το παίζουν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δικαστήριο δεν τους αθώωσε απλώς. Απεφάνθη ότι δεν υφίσταται το αδίκημα».