Αναχωρεί σήμερα για την βελγική πρωτεύουσα, όπου θα μπορέσει αρχικά να μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και στη συνέχεια να συναντηθεί με την πελάτισσά του, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην κάμερα στου ΣΚΑΪ από το αεροδρόμιο, λίγο πριν από την πτήση που θα τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες, είπε πως θα συναντηθεί με τον έτερο συνήγορο της κ. Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλο, με τον οποίο θα συνεννοηθούν για το πώς θα χειριστούν αύριο την υπόθεση στο προδικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα κρίνει αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Σε χθεσινό του δελτίο τύπου σχετικά με τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τα χαρακτήρισε “προδήλως και κακότεχνα πλαστογραφημένα”.

Όπως είπε, “Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες”.

Ομολογία Καϊλη

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσίευματα του περιοδικού Knack και της βελγικής εφημερίδας Soir, κατά την ανάκρισή της, η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όταν ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Επισημαίνεται παράλληλα, ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους η Soir και η Repubblica, η Εύα Καϊλή ομολόγησε μερικώς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι παραδέχτηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που της έμειναν στο σπίτι.