Αμπελώνας: Έκλεψαν 5.350 ευρώ και χρυσαφικά από ζευγάρι τυφλών υπερηλίκων

15
Αμπελώνας: Απατεώνες πήραν 5.000 ευρώ και χρυσαφικά από ζευγάρι τυφλών υπερηλίκων tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Θύματα δύο αδίστακτων απατεώνων οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία αλλά ούτε και την αναπηρία τους έπεσε ζευγάρι υπερήλικων τυφλών στον Αμπελώνα.

Όλα συνέβησαν όταν οι κακοποιοί χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ζευγαριού προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Τράπεζας οι οποίοι θα έδιναν στους υπηρήλικες το ποσό των 12.000 ευρώ ως επιστροφή από καταθετήριο συμβόλαιο του γιου τους.

Προϋπόθεση όμως για να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα και να δώσουν τα χρήματα, ήταν να προκαταβάλουν οι ηλικιωμένοι το ποσό των 1.000 ευρώ για τα έξοδα που απαιτούνταν.

Μάλιστα, τηλεφώνησαν σε συνεργό τους που προσποιήθηκε το γιο του ζευγαριού και ο οποίος ζήτησε από τους ηλικιωμένους δήθεν γονείς του να δώσουν τα χρήματα.

Ο τυφλός υπερήλικας με απώλεια όρασης τουλάχιστον 90% έδωσε αρχικά στους απατεώνες το ποσό των 350 ευρώ που είχε στο τραπέζι του σπιτιού λέγοντάς τους ότι δεν έχει άλλα χρήματα στο σπίτι.

Στην επιμονή τους όμως να τους δώσει και άλλα λεφτά έβγαλε από μία κρύπτη ένα δοχείο στο οποίο υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία άρπαξαν οι απατεώνες και εξαφανίστηκαν.

Όταν το ζευγάρι κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων, αξιοποιώντας κάθε δυνατή πληροφορία που έχουν στη διάθεσή τους.

(Πηγή paidis.com)