Αμνησία στον ΣΥΡΙΖΑ…

by MANIFESTO

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί σταθερά να συριζίζει. Ετσι που να μην επιτρέπει στους πολίτες, μετά από δεκαοκτώ μήνες που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, να ξεχνούν όχι μόνο τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησής του αλλά και τα τρία προηγούμενα, στα οποία το πρόγραμμά του ήταν να μην αφήσει τίποτε όρθιο. Για τους νυν δεκαοκτώ μήνες ως αντιπολίτευση δεν έχει σημειώσει κάποια αξιόλογη παρουσία, είτε στη Βουλή είτε στην κοινωνία. Αν εξαιρέσουμε το επίτευγμα βίλα πάνω στο κύμα του Σουνίου, με ενοίκιο 500 ευρώ!

της Άννας Παναγιωταρέα

ΠΑΝΤΩΣ, μία από τις σταθερές στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί… ο Αδωνις Γεωργιάδης. Λατρεύουν να τον μισούν και να τον καταγγέλλουν. Οχι γιατί τον θεωρούν αδύναμο κρίκο. Αντίθετα. Τον βρίσκουν παντού μπροστά τους και είναι ο υπουργός που δύσκολα τον αντιμετωπίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά αλώνια. Είναι διασκεδαστικό ότι… ανακάλυψαν αιφνιδίως στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κομματικά ΜΜΕ ότι το 2015 ο Αδωνις είχε πει πως «αν ψήφιζε στην Αμερική, θα ψήφιζε τον Τραμπ». Αγνοούν ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -στο οποίο μετέχει η Νέα Δημοκρατία- έχει δεσμούς με τους Ρεπουμπλικανούς ήδη από εποχής Ρίγκαν, όταν οι ηγέτες των κομμάτων που το συγκροτούν συνεδρίαζαν από κοινού με την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον. Επομένως, η δήλωση Αδωνι ήταν πολιτικά ορθή.

ΠΑΜΕ πάλι πίσω στο 2015, όταν λίγες μέρες πριν από την εκλογή του Τραμπ ο Τσίπρας είχε δηλώσει: «Ελπίζω να μη μας βρει αυτό το κακό», δηλαδή να εκλεγεί πρόεδρος των Η ΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Ηταν αυτή δήλωση πρωθυπουργού της Ελλάδας; Ομως, όταν, στις 18 Οκτωβρίου 2017, ο πρωθυπουργός Τσίπρας επισκέφθηκε επισήμως τις ΗΠΑ, στην κοινή συνέντευξη με τον Τραμπ επιχείρησε να τα μαζέψει. Ρωτήθηκε από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους και απέφυγε να απαντήσει. Ωστόσο, ο τίτλος του δημοσιεύματος στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ήταν εξαιρετικά εύγλωττος: «Ο Τραμπ και ο Τσίπρας κατακλύζουν ο ένας τον άλλον με επαίνους».

ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι οι ομοιότητες της ρητορικής ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν του Τραμπ είναι αποκαλυπτικές. Θυμίζω τις συστηματικές επιθέσεις στα ΜΜΕ και τις «δολοφονίες χαρακτήρος» δημοσιογράφων. Θυμίζω ότι Τσίπρας και Τραμπ εργαλειοποίησαν το διχασμό. Βέβαια, ο Τραμπ το τερμάτισε, επί τη εξόδω του από την προεδρία. 0 Τσίπρας, κατά τπ γνώμη μου, δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί για κάτι ανάλογο. Αλλά αν τον άφηνε ο Κυριάκος τρεις μήνες ακόμη…

ΚΑΝΕΙΣ δεν διανοήθηκε σήμερα να καταγγέλλει τον Τσίπρα επειδή έγλειψε Οκτώβρη 2017, εκεί που έφτυνε 2015. Τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους επιβάλλουν άψογες σχέσεις με τις ΗΠΑ.

ΑΣ ΤΟΥ συστήσει, όμως, τουλάχιστον για όσο καιρό κατέχει θεσμική θέση ως πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει τις δηλώσεις του με διπλωματικό αντίκτυπο στα συμφέροντα της χώρας.

από τον Ελεύθερο Τύπο

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα