Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου κατάσταση στα σύνορά της, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το Σαββατοκύριακο που οι ελληνικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να κρατήσουν σε τουρκικό έδαφος τους πολυάριθμους μετανάστες που είχαν μεταφερθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο βάσει οργανωμένου σχεδίου και κατευθύνονταν από τις τουρκικές δυνάμεις, εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Καμία απολύτως δήλωση και καμία παρέμβαση από τον ίδιο, με τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αλέξη Τσίπρα έμειναν «παγωμένα» στην Παρασκευή και στα μηνύματα για την απώλεια της Άλκης Ζέη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε να εκπροσωπείται κατά κύριο λόγο από τα φιλοσυριζαϊκά ΜΜΕ, σε δεύτερο επίπεδο από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, την Κουμουνδούρου και τις ανακοινώσεις της επίσης εναντίον της κυβέρνησης και τις «αναλύσεις» για τις κινήσεις του Ερντογάν και από το καλωσόρισμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε όσους θέλουν να μπουν στην Ελλάδα υπό τις οδηγίες των Τούρκων.