Αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ο αριθμός των υπηρεσιών που παρέχει το gov.gr, το οποίο προχωρά, ενισχύεται και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν ενσωματώσει την Τεχνητή Νοημοσύνη στις υπηρεσίες που παρέχει το Δημόσιο.

Μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν άλλες 30 υπηρεσίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 1.593. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η αλματώδης επέκταση του gov.gr και της γκάμας των υπηρεσιών που προσφέρει το έφεραν πρόσφατα στη δεύτερη θέση μεταξύ 70 μεγάλων brands σε ό,τι αφορά την εμπειρία του πολίτη.

Οι νέες υπηρεσίες που προστέθηκαν αφορούν σε 15 διαφορετικά υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και φορείς του Δημοσίου. Ο πολίτης μπορεί να βρει τις αιτήσεις για επιδότηση προσωρινής στέγασης και αποζημίωση των επιχειρήσεων όσων επλήγησαν από τις πλημμύρες, το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, τις έξι διαφορετικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η ένσταση για τη βεβαίωση παράβασης, το voucher για τη μετατροπή κτιρίων σε «έξυπνα» από το πρόγραμμα Smart Readiness και πολλές ακόμα.

«Μόνο τον Οκτώβριο στο gov.gr προστέθηκαν 30 νέες υπηρεσίες. Σχεδόν κάθε μέρα και μια νέα υπηρεσία. Στόχος μας να βελτιώνουμε καθημερινά την εμπειρία των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο και να πετύχουμε στο τέλος της τετραετίας το milestone που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: να έχουμε ψηφιοποιήσει το σύνολο των διαδικασιών του Δημοσίου. Σύντομα το gov.gr με τον ψηφιακό βοηθό, θα βάλει το Δημόσιο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μια αλλαγή που θα κάνει την καθημερινότητα των πολιτών ακόμα πιο απλή, ακόμα πιο φιλική. Γιατί όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον πολίτη» δήλωσε, με ανάρτησή του στο Instagram, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.