Αναπροσαρμόζονται σε 12 δήμους της χώρας οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ύστερα από σχετικές ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τις δημοτικές αρχές. Ανάμεσά τους και 5 δήμοι της Αττικής.

Πρόκειται για τους δήμους Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Λέρου. Σε έξι μήνες προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συνολικά 169 δήμοι υπέβαλαν ενστάσεις στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών. Στους 157 δήμους οι αξίες παραμένουν αμετάβλητες.

Σε γενικό επίπεδο πάντως, στον «πάγο» φαίνεται ότι μπαίνουν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2025, ενώ μετατίθεται -χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα- και η ενεργοποίηση του συστήματος της αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης στις εμπορικές αξίες.

Ωστόσο, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η σταδιακή επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε περίπου 500 νέες περιοχές σε όλη τη χώρα και ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των τιμών σε περιοχές εκτός σχεδίου.