Νέα στρατηγική για να ψαλιδίσει τη διαφορά από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος δεν εξασφάλισε τη νίκη από τον πρώτο γύρο μόνο για μισή ποσοστιαία μονάδα, ακολουθεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αυτή τη φορά με δηλώσεις του επιχειρεί να αγγίξει πιο συντηρητικά ακροατήρια της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας ακόμα και το μεταναστευτικό.

Σε νέες δηλώσεις από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, εμφανίστηκε ένας παντελώς διαφορετικός Κιλιτσντάρογλου και χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά των προσφύγων. «Θα διώξω όλους τους πρόσφυγες την επομένη που θα γίνω πρόεδρος» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προσωπικές αναφορές.Είπε ότι θα περίμενε να έχει έναν πιο θαρραλέο αντίπαλο απέναντί του στις εκλογές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή κάνει τις παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

«Εγώ δεν έκλεψα ποτέ. Θα βγάλω τα μάτια όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα” είπε και κάλεσε όσους αγαπούν την πατρίδα να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν. Συνέδεσε επίσης την κυβέρνηση με τους βαρόνους των ναρκωτικών.

Αντέστρεψε τις κατηγορίες ότι συνεργάζεται με το ΡΚΚ και έχει επαφές με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι ο Ερντογάν ήταν αυτός που έκατσε στο ίδιο τραπέζι με το ΡΚΚ. Τον κατηγόρησε επίσης ότι οι Γκιουλενιστές ήταν συνομιλητές του το προηγούμενο διάστημα και συνωμοτούσαν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων.