Δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεργάτες υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ λένε «αντίο» στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί καθώς φαίνεται διαφωνούν σε επίπεδο θέσεων, στο κόμμα, όσο (και αυτό αφορά τη δεύτερη περίπτωση) διότι φέρεται να υπάρχουν διαφωνίες για τη «γραμμή» της μοναχικής πορείας και της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, που έχει χαράξει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτσι, μετά τον Σωκράτη Ξυνίδη, ο Δημήτρης Μελίδης που διετέλεσε Τομεάρχης Θεσμών και η Μαριζέτα Αντωνοπούλου, που στις ευρωεκλογές του 2024 κατέβηκε ως υποψήφια με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες λένε, πως αποχωρούν.

Η κ.Αντωνοπούλου είναι, που διαφωνεί με την πολιτική της αυτόνομης πορείας, καθώς τάσσεται υπέρ της ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της κοινής καθόδου κομμάτων της αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές, δηλαδή την πρόταση του Σωκράτη Φάμελου, την οποία ο κ.ανδρουλάκης απορρίπτει προς το παρόν, τουλάχιστον.