Άλιμος: Πώς μια πεζογέφυρα «διέγραψε» μια πολυκατοικία

745
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολύ συζήτηση έγινε το Σάββατο (6/6) για την διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή με σκοπό την τοποθέτηση μιας πεζογέφυρας στην περιοχή του Αλίμου. Ούτε κουβέντα όμως δεν έγινε για τις συνέπειες.

Όχι τις συνέπειες από την διακοπή της κυκλοφορίας. Αυτές ήταν για κάποιες ώρες και η αλήθεια είναι πως ο εργολάβος κινήθηκε ταχύτατα και ολοκλήρωσε τις εργασίες σε συντομότερο χρόνο.

Η πιο σημαντική συνέπεια είναι πως με την τοποθέτηση διαγράφηκε μια ολόκληρη πολυκατοικία ζημιώνοντας ενοικιαστές και ιδιοκτήτες λόγω της μείωσης αξίας της γης.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: πίσω στο 2013 αποφασίστηκε η τοποθέτηση έξι πεζογέφυρων σε όλη την Αττική σε σημεία όπου είχαν καταγραφεί δυστυχήματα λόγω επικινδυνότητας. Η απόφαση ήταν του υπουργείου Μεταφορών και το έργο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Δήμος Αλίμου ενημερώθηκε πως επιλέχθηκε αυτό το σημείο στο οποίο είχαν καταγραφεί τρία δυστυχήματα έναντι άλλου σημείου, μερικά μέτρα πιο κάτω, που είχε υποδείξει η δημοτική αρχή. Η απόφαση που έπρεπε να ληφθεί ήταν «ή εκεί ή πουθενά» και μπροστά σε αυτό το δίλημμα η δημοτική αρχή υποχώρησε.

Για την κατασκευή μίκρυνε το πεζοδρόμιο ώστε να χτιστούν οι «πύργοι» πάνω στους οποίους στηρίζεται η πεζογέφυρα. Ενώ «εξαφανίστηκε» μια ολόκληρη πολυκατοικία. Ο πρώτος και δεύτερος όροφος «θάφτηκε» ενώ περιορίστηκαν και οι τρίτος και τέταρτος. Υποβάθμιση ακινήτων υψηλής εμπορικής αξίας αν λάβει κανείς υπόψη του το σημείο! Το ενοίκιο και μόνο ενός διαμερίσματος 100 τμ μπορεί να φτάνει τα 1500 ευρώ το μήνα ενώ η τιμή πώλησης μετρά πολλά μηδενικά. Βασικά μετρούσε!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η μόνη λύση που τους μένει είναι να πουλήσουν όσο όσο σε Κινέζους και να τα ξεφορτωθούν» σχολιάζει στο tomanifesto.gr παράγοντας της περιοχής ο οποίος εξηγεί ότι τίθενται και θέματα ασφάλειας: «η πεζογέφυρα έχει τοποθετηθεί πολύ κοντά στα μπαλκόνια. Επί της ουσίας οι χρήστες ‘’μπαίνουν’’ στα σαλόνια των ενοίκων».

Προς ώρας δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιοι επέλεξαν να κινηθούν νομικά απαιτώντας αποζημιώσεις. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Σε κάθε όμως περίπτωση ένα –ακόμα- σημαντικό έχει ως αποτέλεσμα παράπλευρες απώλειες…

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr