Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα καθώς και το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί σχετικά από τον διοικητή της ΕΥΠ δίνοντας εντολή να συνεχιστεί αυτή. Επιχείρησε όμως να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αφού δεν τοποθετήθηκε ως προς την αποκάλυψη του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή σύμφωνα με την οποία η παρακολούθηση του τότε διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ ήταν άμεση και όχι έμμεση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ενημερώθηκε σχετικά με την υπόθεση αυτή αναφέροντας πως ήταν… νόμιμη αφού είχει υπογραφές και έγκριση από εισαγγελείς, κάτι που αναφέρεται και για την υπόθεση της επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την πλευρά της Κυβέρνησης αλλά η αντιπολίτευση δεν κάνει αποδεκτό.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τη ΔΕΘ πως η παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα ήταν νομιμη, είχε υπογραφές και έγινε για λόγους δημοσίουσυμφέροντος εν τούτοις άφησε αναπάντητο το ερώτημα που έχει τεθεί κατά πόσο ήταν άμεση ή έμμεση. Υπενθυμίζεται πως ο Στέργιος Πιτσιόρλας έχει δηλώσει κατ επανάληψη πως δεν είχε εμπλοκή με την υπόθεση που επικαλέστηκε ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος με την επίκληση δημοσίου συμφέροντος δήλωσε πως έκλεισε το θέμα. Ομως την ίδια στιγμή εγκαλεί κυβέρνηση και πρωθυπουργό να πούν τους λόγους για τους οποίους έγινε η επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη