Όχι που θα “έχανε την ευκαιρία”. Ο λόγος για τον λαϊκιστή και διχαστικό Τσίπρα, ο οποίος με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα “Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν” κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Με την ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας ζητά την απόσυρση από τον έλεγχο αποστασιοποίησης των αστυνομικών με βαρύ οπλισμό, ενώ ρωτά τον κ. Μητσοτάκη «για ποιον λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ισχυρίζεται ότι «έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην πατρίδα μας η κοινωνία ζει ακόμη με την αγωνία αν το ΕΣΥ θα ανταποκριθεί στην επιδημιολογική πίεση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντέξει το σκληρότερο και πιο μακρόχρονο lockdown στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την κάλυψη των μεγάλων κοινωνικών αναγκών παρά μόνο για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την καταστολή». Ο καημός του είναι τα μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχει. Το καταλάβαμε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο. Δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι καταγγελίες για κλιμακούμενη αύξηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί σε πρωτοφανή βαθμό, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι καταγγελίες αστυνομικής βίας σπάνια καταλήγουν στην επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Η δε Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε δημόσια ο πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος, έχει παύσει από έτους να υπάρχει, μετά δηλαδή την υπόθεση Ινδαρέ».