Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζουν την έκθεση ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 7 μ.μ., και η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 17 Νοεμβρίου 2023. Τα φωτογραφικά, οπτικοακουστικά και αρχειακά εκθέματα επικεντρώνονται στον ρόλο της μουσικής και των τραγουδιών ως κινητήριας δύναμης του προσφυγικού Ελληνισμού και αναπτύσσονται με βασικούς άξονες τη ζωή πριν από το 1922 στη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, την Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία).

3-d-stratu-kappadokia-f01562.jpg

Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει, από κοινού με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Π2) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διεθνές συνέδριο με θέμα Μετακινήσεις πληθυσμών, 1900-1951: ο κόσμος και η Θράκη/Population movements, 1900-1951: the world and Thrace.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2023, στον συνεδριακό χώρο Avdira 2, στο ξενοδοχείο Astir*Egnatia Alexandroupolis Grecotel Hotel, στο πάρκο Εγνατίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://foundation.parliament.gr/el/happenings/synedrio-metakiniseis-plithysmon-1900-1951-o-kosmos-kai-i-thraki