Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, αλλά είχε πολλαπλό ενδιαφέρον η συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στα «Νέα του Σαββατοκύριακου».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας πώς έγινε φίλος με τον αείμνηστο Περικλή Κοροβέση, αποκάλυψε πως ο Γιάννης Δραγασάκης είχε ζητήσει τη διαγραφή του γνωστού αντιστασιακού και συγγραφέα, γιατί «είχε πει πως το ΚΚΕ το ενίσχυε ένας επιχειρηματίας».
«Με μια ψήφο διαφορά δεν διεγράφη. Ως πρόεδρος, υπερασπίστηκα τον Περικλή με κάθε τρόπο, έλεγε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι πως ο Περικλής Κοροβέσης, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιά, τον Αύγουστο του 2009 είχε δηλώσει πως και η Αριστερά το2009 είχε πάρει χρήματα από τη Ζήμενς, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα συζητήσεων και σφοδρών αντιπαραθέσεων, ενώ ουσιαστικά οδήγησε τον Περικλή Κοροβέση εκτός της Κουμουνδούρου. Για αυτή του τη δήλωση, ο Περικλής Κοροβέσης, βουλευτής τότε, όπως αποκαλύπτει ο Αλέκος Αλαβάνος, γλύτωσε από μια ψήφο τη …διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε πως παρουσίασε το θέμα το «Βήμα» της 9ης Αυγούστου 2009:

Σάλο ξεσήκωσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κοροβέση ότι και η Αριστερά πήρε χρήματα από την Siemens κατά την περίοδο 1989-90, όταν συμμετείχε μέσω του ενιαίου τότε Συνασπισμού στην Οικουμενική Κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για την προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ. Σε μια στιγμή κατά την οποία ο Συνασπισμός συνταράσσεται από εσωτερικές αντιθέσεις οι απόψεις του κ. Κοροβέση ζωντάνεψαν μνήμες από την περίοδο του λεγόμενου «βρώμικου ΄89», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΚΕ.
Ο εκ των πρωταγωνιστών του «ιστορικού συμβιβασμού» που επετεύχθη το 1989 μεταξύ του (ενιαίου) ΣΥΝ και της ΝΔ κ. Λ. Κύρκος επιτέθηκε στον κ. Κοροβέση, δηλώνοντας ότι «άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι» . Ο κ. Κοροβέσης μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά δήλωσε ότι «ήταν να προκηρυχθεί ένας διεθνής διαγωνισμός για τα (ψηφιακά) τηλέφωνα (του ΟΤΕ) και όλα τα κόμματα που μετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση- ΝΔ, ΠαΣοΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου-πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε». «Δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «μέγα σκάνδαλο».

Εκτός από τον κ. Κύρκο στις αιτιάσεις του βουλευτή αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες «δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Σαφώς πιο σκληρός εμφανίστηκε ο Περισσός, ο οποίος διά του στελέχους του κ. Π. Μεντρέκα καταλόγισε στον κ. Κοροβέση ότι «οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕαναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις».

Ο κ. Κοροβέσης άνοιξε παράλληλα και άλλο «μέτωπο», βάλλοντας ευθέως κατά του κ. Αλ. Τσίπρα . Οπως δήλωσε, ο κ. Αλ. Αλαβάνος «έκανε το μοιραίο λάθος να βάλει κάποιο νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στον Δήμο της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει».

Τόνισε, δε, ότι πρέπει ο κ. Αλαβάνος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ενώ προέβλεψε διάσπαση του ΣΥΝ. Η Κουμουνδούρου ενοχλημένη σχολίαζε ανεπισήμως ότι μετά και τις δηλώσεις του κ. Κοροβέση ανακύπτει θέμα λειτουργίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ο ίδιος είναι μέλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το χάσμα μεταξύ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει περαιτέρω.
ΠΗΓΗ: 15MINUTES.GR