“Κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα, δείγμα της παντελούς αδυναμίας του να καταθέσει μια σοβαρή θέση για το πως θα κυβερνηθεί η Ελλάδα μετά τις εκλογές” σημειώνουν πηγές της ΝΔ, σχετικά με τις καθημερινές προτάσεις Τσίπρα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

“Τη μια μιλάει για πρόταση για “προοδευτική κυβέρνηση” που θα απευθυνθεί στον Βαρουφάκη και στο ΚΚΕ. Στη συνέχεια μιλάει για ψήφο ανοχής. Τα στελέχη του μιλούν για “κυβέρνηση ηττημένων”.

Χθες έλεγε ότι “κατά πάσα βεβαιότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση” βλέποντας το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει να απαντήσει καθαρά στην πρόταση που κάνει ο κ. Τσίπρας (όσο υποθετική κι αν είναι αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα).

Αν κάτι αναδεικνύεται πάντως από όλο αυτό το αλαλούμ είναι πως η μόνη σοβαρή και καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Είναι ο μόνος δρόμος για να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες” τονίζουν πηγές της Πειραιώς.