Αλ. Τσίπρας: Μένει μέχρι να… φύγει

by Manifesto

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, ούτε… Λούλης για να καταλάβεις ότι ο “άχαστος” του ΣΥΡΙΖΑ μετράει μέρες στην καρέκλα του προέδρου.

Όλα τα γεγονότα (βλ. αλλοπρόσαλλη και έξαλλη αντιπολίτευση,  την κοινωνία που δεν τον “ακούει”, δημοσκοπήσεις και καθημερινή παραγωγή fake news), συνηγορούν στο… μοιραίο και αναπόφευκτο πολιτικό τέλος του “χρυσού παιδιού” της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καζάνι που βράζει. Η εσωστρέφεια έχει να κάνει κυρίως με 3 θέματα.
1. Η εσωκομματική αντιπολίτευση χρεώνει την κακή εικόνα του κόμματος στον Τσίπρα γιατί, όπως λένε, μετά την στρατηγική ήττα του 2019 δεν προχώρησε άμεσα σε συνέδριο για απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ανάλυση για τα αίτια που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικό Βατερλό.
2. Ο… πολακισμός που προσπαθεί να επιβάλλει ο Αλ. Τσίπρας συναντά σφοδρές αντιδράσεις από τους μετριοπαθείς του κόμματος, από την ομάδα των +53 και από τα περισσότερα στελέχη της ηγετικής ομάδας.
3. Η εμμονή του Τσίπρα να έχει δίπλα του όλα εκείνα τα “φθαρμένα” στελέχη που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για τις 3 εκλογικές ήττες από τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς και η προσπάθειά του να επιβάλλει ως “ηγετικά στελέχη” τα πολιτικά ρετάλια που “ψώνισε” από το παλιό ΠΑΣΟΚ, έχουν κάνει πολλά στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας “μένει, μέχρι να φύγει…”, υπονοώντας ότι μετά από ακόμη μία εκλογική ήττα θα υπάρξει θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπέρασμα: τα καλύτερα έρχονται για τον “άχαστο” Τσίπρα.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα