Το αργότερο την Τετάρτη (5/1) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, από την οποία θα προκύψει η εισήγησή της στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων.

Βούληση της κυβέρνησης είναι το κουδούνι να ξαναχτυπήσει, όπως έχει προγραμματιστεί, δηλαδή στις 10 Ιανουαρίου. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα (3/1) -μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα» είπε. Διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

Ακόμα, επισήμανε πως αν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία. Θυμίζοντας πως από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32 εκατ. self tests.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι είναι εδώ και ένα χρόνο όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα χρειαστεί να μπει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.