Η σιωπή των «δικαιωματιστών» και των «ευαίσθητων» της Αριστεράς για τη γυναίκα που κατήγγειλε το 2020 τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό είναι στην καλύτερη –γι’ αυτούς– περίπτωση εύγλωττη και στη χειρότερη αξιοπερίεργη.

 

Γράφει η ΙΟΥΛΙΑ ΣΚΟΥΡΤΗ

 

Βγαίνει η δικηγόρος και εργαζόμενη στην Κομισιόν και προχωρά στη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: προσωπική επιλογή του Τσίπρα για τις ευρωεκλογές του 2019) Αλέξης Γεωργούλης τη βίασε και: άκρα του τάφου σιωπή από τον «ευαίσθητο» τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για το θύμα.

Αναμενόμενο, το θύμα δεν ανήκει στον χώρο της τρισκατάρατης δεξιάς για να το καταχερίσουν κατά την προσφιλή τακτική πολλών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα είναι πολεμικό μεταξύ στελεχών της Κουμουνδούρου και κάποιων ευρωβουλευτών για το Γεωργούλης Gate.

Ενδεικτικό της κακής κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το σχόλιο-απάντηση κορυφαίου στελέχους αναφορικά με τη φήμη που κυκλοφόρησε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία που ήθελε να έχει στείλει, πριν από περίπου τρία χρόνια, ανώνυμη επιστολή με τις καταγγελίες της για τον Γεωργούλη στο Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά τα διαρρέει ο αριστερός της δεξιάς, Στέλιος Κούλογλου», ήταν το ιοβόλο και άκρως… συντροφικό σχόλιό του, το οποίο ωστόσο από το ρεπορτάζ μας δεν επιβεβαιώνεται για την ακρίβειά του.

 

Φέιγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα

Πάμε παρακάτω. Γίνεται φέιγ βολάν το όνομά της (σ.σ.: το ΠΑΣΟΚ επιμένει και με σφοδρότητα μάλιστα ότι η διαρροή προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και η ανεξάρτητη –κατά τα άλλα– Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα περί άλλα τυρβάζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Αρχή είχε επισκεφθεί στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, «για το θέμα των παρακολουθήσεων και τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων», σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου.

Βγαίνοντας ο Τσίπρας, μεταξύ άλλων, είπε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να συνομιλήσω με τον επικεφαλής της. Μια κρίσιμη Αρχή σε μια εποχή που παραβιάζονται προσωπικά, κρίσιμα και ευαίσθητα δεδομένα».

Αλήθεια, τι έχει να πει σήμερα ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Αλ. Τσίπρας για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της; Παραβιάστηκαν ή όχι τα δικαιώματα του θύματος; Σκοπεύει να κάνει κάποια δήλωση γι’ αυτό το σοβαρό θέμα ο ίδιος ή έστω η Πόπη Τσαπανίδου;

Ρητορικά είναι τα ερωτήματα και οι απαντήσεις γνωστές. Απλώς για την ιστορία θυμόμαστε τις λαϊκίστικες κραυγές Τσίπρα μέσα στη Βουλή για τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη που δήθεν «ήθελε να καλύψει η ΝΔ». Το μόνο που δεν είχε πει τότε σ’ αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας ήταν πως ο Λιγνάδης «είναι στέλεχος της ΝΔ».

Και πάμε τώρα σε μια άλλη κατηγορία ευαίσθητων: κάποιων καλλιτεχνών, αρκετοί εκ των οποίων επί μήνες ήταν στους δρόμους για την απόσυρση-κατάργηση του ΠΔ 85/2022 «που υποβαθμίζει», όπως υποστηρίζουν, «τα πτυχία των δραματικών σχολών εξισώνοντάς τα με το απολυτήριο του λυκείου».

Για την υπόθεση όμως του καταγγελλόμενου ως βιαστή Γεωργούλη καμία επίσημη και μαζική αντίδραση, καμία συναυλία συμπαράστασης για το θύμα. Μόνο ένα αδιανόητο και δυσνόητο σχόλιο του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, είδαμε κάτω από ανάρτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Λευτέρη Πλασκοβίτη, στο Facebook.

«Γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα, το γιατί κατήγγειλε το όνομά του 4 μήνες μετά, αφού η ίδια είναι νομικός…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπιμπίλας.