Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο Facebook παίρνει θέση για τις λαϊκίστικες κορώνες της αντιπολίτευσης σχετικά με τη δήθεν αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα. Ο υπουργός απαντά με στοιχεία στα fake news, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά στον δείκτη φτώχειας στην ΕΕ, καθώς βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με το 2019 και μάλιστα ξεπεράσαμε την Ισπανία, την οποία φέρνει συνήθως ως παράδειγμα η αντιπολίτευση.

Όπως εξηγεί «το σκεφτόμουν αυτό όταν είδα ανακοίνωση της αντιπολίτευσης που κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τους δείκτες φτώχειας στη χώρα μας, παρότι αυτοί έχουν βελτιωθεί κατά 3 μονάδες από το 2019 και σημειώνουν μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Ευρώπη, όπου αντιστρόφως ο συγκεκριμένος δείκτης αυξάνεται τα τελευταία 5 χρόνια». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει ο υπουργός, η Ελλάδα βελτιώθηκε κατά μία θέση σε 4 έτη με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο δείκτης στην Ελλάδα από το 29% μειώθηκε στο 26,1% ενώ στην Ευρώπη αυξήθηκε από το 21,1% στο 21,7%.

Μάλιστα ο υπουργός τονίζει ότι ναι μεν πρέπει να αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος, ωστόσο δεν πρέπει να θριαμβολογούμε, καθώς έχουμε πολύ δουλειά ακόμη για να μειωθούν περισσότερο οι κοινωνικές ανισότητες. Τέλος ο Άκης Σκέρτσος καταλήγει ότι απαιτείται μια υπεύθυνη αντιπολίτευση και όχι μια αντιπολίτευση που ασκεί πολιτική με fake news και μηδενίζει το θετικό έργο. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου: