Θίχτηκε ο Ανδρέας Ξανθός με τις αλήθειες του υπουργού Υγείας για την ευνοϊκή, απέναντι στη φαρμακοβιομηχανία, πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια αναλώνεται στη γνωστή τακτική της αήθους επίθεσης.
Σε σχετική δήλωσή του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταφέρεται εναντίον του Θάνου Πλεύρη, κάνοντας λόγο για “γελοιότητα και χυδαιότητα”.
Φυσικά δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στις συγκεκριμένες κατηγορίες του υπουργού Υγείας, με αφορμή το όψιμο ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα φάρμακα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει και η χώρα μας μόνο στα ιδιωτικά φαρμακεία. Στις πολύ σαφείς δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση νομοθέτησε υπέρ των πολυεθνικών συμφερόντων και ως αντιπολίτευση καταψήφισε κάθε μέτρο πίεσης των ακριβών φαρμάκων, ο Ανδρέας Ξανθός επιλέγει την κοινοτυπία με τον κίνδυνο βεβαίως να φανεί και σκοπίμως ανίδεος. “Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Πλεύρης αποθρασύνεται: Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο. Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία!”, σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός, θέλοντας να προσπεράσει ότι το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων είναι παγκόσμιο.
“Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα”, συνεχίζει την… επιχειρηματολογία του για να προσπαθήσει να εξηγήσει: ” Γιατί είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι η ΝΔ και κ. Πλεύρης είναι απηνείς διώκτες των πολυεθνικών φαρμάκου. Και ταυτόχρονα αποτελεί πολιτική χυδαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που για 1η φορά άνοιξε μέτωπο με τη διαφθορά στην Υγεία και στο Φάρμακο και «θωράκισε» θεσμικά τη φαρμακευτική πολιτική (Αξιολόγηση – Διαπραγμάτευση νέων φαρμάκων, νέο διαφανές πλαίσιο τιμολόγησης, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενίσχυση του ΕΟΦ-ΙΦΕΤ), υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών! “.
Ο Ανδρέας Ξανθός καταλήγει στη δήλωσή του με τη πρόταση… παραίτησης του υπουργού Υγείας, “Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί. Ας σταματήσει όμως να εκτοξεύει «λάσπη» γιατί, 1. δεν πείθει κανένα 2. εκτίθεται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών και 3. δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενισχύοντας την κατακραυγή της κοινωνίας”, δηλώνει.