Αισιοδοξία Βαρβιτσιώτη για τη Σύνοδο Κορυφής

18

Από όλη την προκλητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, δεν έχει δημιουργήσει διπλωματικά προγεφυρώματα με τους Ευρωπαίους, αλλά αποξενώνεται περισσότερο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη επικοινωνήσει με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες και θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής με τον καλύτερο τρόπο, τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Όπως υπογράμμισε, με την έντονη διπλωματική κινητοποίηση ο στόχος είναι διπλός: Πρώτον, να καταδικασθεί η τουρκική προκλητικότητα, που δεν προκαλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά δημιουργεί αστάθεια στην περιοχή. Δεύτερον, να γίνει ξεκάθαρο ότι η συμφωνία είναι παράνομη, ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και δεν δεσμεύει καμία τρίτη χώρα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης μάλιστα, χαρακτήρισε ως πολύ θετική την ανακοίνωση του State Department, που κάνει ξεκάθαρο πως για τις ΗΠΑ, η συμφωνία αυτή είναι παράνομη.

Τέλος, σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, σημείωσε πως υπάρχει σύμπνοια και ομοφωνία μεταξύ των κομμάτων και ότι σε θέματα που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, η χώρα εκφράζεται με μια φωνή.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr