Ολοκληρώθηκε (13/12) η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, όπου το αγροτικό κίνημα καθόρισε το μέλλον των κινητοποιήσεων και τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αγρότες αποφάσισαν το μεσημέρι να πουν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας (15/12) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, εντός της Κυριακής αναμένεται να αποστείλουν αναλυτικά τα αιτήματά τους προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι την προσεχή Τρίτη ή την Τετάρτη οι αγρότες προσανατολίζονται σε κλείσιμο Εθνικών και παρακαμπτήριων οδών, κλιμακώνοντας περαιτέρω την πίεση.
Σημειώνεται ότι εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι έδωσαν το «παρών» στη συγκεκριμένη σύσκεψη, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα έως ότου ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά τους. Τα αιτήματα εστιάζουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, καθώς και σε δομικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

