Έντονες σκηνές διαδραματίστηκαν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, καθώς ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AKP) και του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM).

Η ένταση προκλήθηκε όταν βουλευτές του DEM κατέθεσαν πρόταση για κοινοβουλευτικό έλεγχο και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στην έδρα, υψώνοντας πλακάτ που απαιτούσαν την καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου της επαρχίας Χακιάρι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον διορισμένο νομάρχη του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του AKP, οι οποίοι ζήτησαν το λόγο.

Οι τόνοι ανέβηκαν γρήγορα και οι φραστικές αντιπαραθέσεις κλιμακώθηκαν σε σωματικές συγκρούσεις. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το περιστατικό, φαίνονται βουλευτές να πιάνονται στα χέρια, δημιουργώντας σκηνές χάους και πανικού στην αίθουσα της βουλής.

Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει τις πολιτικές εντάσεις που επικρατούν στην Τουρκία, ειδικά όσον αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την πολιτική καταπίεση που αντιμετωπίζουν.