Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να καλεί τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κουνούν το δάχτυλο της ηθικής και να απαντήσουν για την περίπτωση της «βίλας Ραγκούση στην Πάρο» αλλά και για την κατοικία που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Όπως υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κούρεμα 40% που δινόταν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Αυτή η βίλα του κ. Ραγκούση που βλέπετε χτίστηκε με δάνειο του ΟΕΚ με κούρεμα 40% που δινόταν για ευπαθείς ομάδες. Αυτή η βίλα νοικιάζεται την εβδομάδα με 14.000 ευρώ και 56.000 ευρώ τον μήνα. Το τρίμηνο 180.000 ευρώ. Δεν έχει μια μέρα κενή. Είναι όλες νοικιασμένες. Με τι την έχτισε; Με δάνειο της εργατικής κατοικίας 40% κούρεμα. Και βγαίνει ο κ. Ραγκούσης και μας λέει ότι βγάζει τα παιδιά του από το σπίτι για να μπουν ξένοι. Και την ίδια ώρα εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο για τον Παπαθανάση που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% της κατοικίας του στα παιδιά του», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι «ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο για τους κοινωνικά αναξιοπαθούντες για να χτίσει την ωραία βιλάρα – να τη χαίρεται. Μην κουνάτε όμως το δάχτυλο. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ο κ. Ραγκούσης αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτικά ηθικό».

Τα «αίματα άναψαν» όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στράφηκε και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ. Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον κ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλώντας την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Φάμελλος: Δεν θα μιλάτε για τον κ. Τσίπρα. Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν.

Γεωργιάδης: Αφήστε τα αυτά ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον κ. Τσίπρα. Είναι μικρή η χώρα μας.

Φάμελλος: Είστε πολύ μικρός να μιλάτε για τον κ. Τσίπρα.

Γεωργιάδης: Σας προτείνω για μια ακόμα φορά η αντιπαράθεσή μας να γίνει με πολιτικούς όρους και να κρίνει ο λαός με καθαρό μυαλό ποιο πολιτικό σχέδιο προτιμά για την χώρα. Σας παρακαλώ για τελευταία φορά. Μην με ξαναρωτήσετε για τον Παπαθανάση όταν έχετε πάρει όλες τις απαντήσεις. Μην επιμένετε στην λάσπη και τοξικότητα γιατί θα παίρνετε απαντήσεις.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χάρης Μαμουλάκης εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και επιδοτήθηκε με ποσό ύψους 400.000 ευρώ για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία.

Με αφορμή την αναφορά του κ. Μαμουλάκη στην υπόθεση Μαραβέγια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο, όταν έχει κάνει ακριβώς το ίδιο. «Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μαμουλάκη εντάχθηκε στον αναπτυξιακό το 2018. Τότε ο ίδιος ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει τον κ. Μαραβέγια που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό, αλλά δεν εκταμίευσε τα χρήματα. Ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει και την ίδια ώρα εκταμιεύει ο ίδιος χρήματα από τον αναπτυξιακό» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Μαμουλάκης τόνισε ότι η αίτηση της οικογενειακής επιχείρησης είχε γίνει την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής. Απλώς το ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε -και όπως υποστήριξε είναι χαμηλότερο απ’ αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης- εκταμιεύθηκε την περίοδο που ήταν βουλευτής.

«Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι η μόνη διαφορά με τον Μαραβέγια είναι ότι έκανες αίτηση, όταν δεν ήσουν βουλευτής. Εγώ δεν είπα ότι τα πήρες παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρες. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο», ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.