Η πρώτη αγωγή για επιμέλεια παιδιών λόγω μη εμβολιασμού κατατέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μία μητέρα ζητά να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της, καθώς ο πρώην σύζυγός της, όπως αναφέρει στην αγωγή της, είναι φανατικός αντιεμβολιαστής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η 42χρονη μητέρα έγινε πυρ και μανία όταν κατάλαβε ότι ο πρώην σύζυγος της, καθηγητής σχολείου, και η αδερφή του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, είναι φανατικοί αντεμβολιαστές.

Με την αγωγή της που κατατέθηκε στις 20 Νοεμβρίου ζητά να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια των δίδυμων παιδιών τους ηλικίας τεσσάρων ετών, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πιστεύει ότι στο περιβάλλον του πατέρα κινδυνεύουν.

Στην Αθήνα, ένας 17χρονος θέλει να εμβολιαστεί, αλλά οι γονείς οι οποίοι ειναι αντεμβολιαστές δεν τον αφήνουν.

Ο θείος, αδερφός του πατέρα του, αποφάσισε να δράσει νομικά για λογαριασμό του ανιψιού του.

Η δικηγόρος στην οποία απευθύνθηκε προκειμένου να πάει ο 17χρονος στην Εισαγγελία αποκάλυψε στο Star: «Επειδή δεν δίνουν οι γονείς τη συναίνεσή τους, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να ζητήσει την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης, αφού προηγουμένως ο εισαγγελέας ακούσει τους γονείς και τον ανήλικο».

Η μητέρα ενός 16χρονου αγοριού δεν έχει εμβολιάσει τον γιο της, με αποτέλεσμα να έρχεται σχεδόν καθημερινά σε προστριβή με τον σύζυγο της, ο οποίος είναι υπέρ του εμβολίου.

Μιλώντας στο Star, η μητέρα ανέφερε ότι υπάρχουν καθημερινές προστριβές για το θέμα, χωρίς να μπορούν να βρουν λύση.