Αγκαλιά με τους καραβελιστές ο Τσίπρας

147

Με τον πλέον επίσημο τρόπο πια ανοίγει την αγκαλιά του στην “πράσινη” τάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου. 

Οι γνωστοί και ως καραβελιστές λόγω συνάντησης που είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν στο άλλοτε ξενοδοχείο – στέκι του ΠΑΣΟΚ, κερδίζουν έδαφος συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας εκνευρισμό στους γηγενείς του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως φαίνεται αποφασισμένος να συμμαχήσει ακόμα και με τον… διάολο για να καταφέρει να επιβιώσει, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα επανέλθει στην εξουσία.

Μικρή σημασία έχει θα βρεθούν το βράδυ της Δευτέρας στη συνάντηση στο ξενοδοχείο. Δεδομένο είναι πως είναι όλοι άλλοτε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να αλλάξουν στρατόπεδο αλλά όχι και συνήθειες.

Πιο καπάτσοι και πιο έμπειροι στη διαχείριση της εξουσίας, είναι εκείνοι που εύκολα μπορούν να επιβιώσουν πολιτικά μέχρι να… ωριμάσουν οι συνθήκες.

Τα 120 πρόσωπα που διοργανώνουν την εκδήλωση προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ανανεωτική Αριστερά και με κείμενο που διένειμαν έκαναν γνωστό ότι στρατεύονται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της μετεξέλιξής του σε έναν ανοιχτό μαζικό πολιτικό φορέα «που θα εκφράσει όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες».

Οι 120 υπογράφοντες απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι θέλουν να γίνουν μέρος του εγχειρήματος. Παράλληλα, αναφέρουν στο κείμενό τους πως ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα «για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, για τη νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, για μία εναλλακτική στρατηγική για το αύριο της Ελλάδας και την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr