Με λόγο γεμάτο τοξικότητα και επιχειρήματα α λα Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δήθεν κρύβεται για να “αποφύγει”, όπως ισχυρίστηκε, τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στο “Κόντρα” δεν έκρυψε την πίκρα του για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, λέγοντας ο άνθρωπος που έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις την “ακομμάτιστη” Ακρίτα και την “αντικειμενική” Τσαπανίδου ότι τους αιφνιδίασε αρνητικά η ΝΔ.

“Δεν είδαμε σημαντικές προσωπικότητες, είδαμε κομματικούς ανθρώπους της κυβέρνησης. Αντίθετα με το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε πριν τέσσερα χρόνια που είχε σημαντικές προσωπικότητες. Τώρα λείπουν οι αξιόλογες προσωπικότητες. Προφανώς δεν θέλουν να ταυτιστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμη για εκπρόσωπο από την ομογένεια επέλεξε έναν Κύπριο τον κ. Στυλιανίδη. Το ψηφοδέλτιο αποπνέει μία φτώχεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι μία γυναίκα, άρχισε να ψελλίζει ότι «εμείς έχουμε γυναίκες παντού και όχι μόνο στο Επικρατείας”.

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό του, το 2015, Γιάνη Βαρουφάκη και στον Δημήτρη Κουτσούμπα δεν έκρυψε το φόβο του για την διαφαινόμενη ήττα του στις εκλογές της 21ης Μάϊου.

«Ο κ. Βαρουφάκης κάνει δώρο στον Μητσοτάκη με τις εμμονές του γιατί του δίνει την δυνατότητα να ξαναζεστάνει τους φόβους για τις τράπεζες». Ακολούθως απάντησε στον Δημήτρη Κουτσούμπα που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το χειρότερο μνημόνιο και ήταν η χειρότερη κυβέρνηση: «Δεν μπορεί να βγαίνει ο αγαπητός γραμματέας του ΚΚΕ και να λέει αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ. 2,5 εκ. συμπολίτες μας ήταν εκτός συστήματος υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε στο σύστημα, δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα. Δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε το ΚΚΕ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει χίλιους τρόπους για να βάλλει ατζέντα, δεν χρειάζεται τα αριστερά κόμματα. Δεν είμαστε στην εποχή ‘τι Πλαστήρας τι Παπάγος’, τι Τσίπρας τι Μητσοτάκης» είπε.

Τέλος, ο πολιτικός που έκανε μέσα στον Ιούλιο, δημοψήφισμα το 2015 και εκλογές το 2019, είπε κάτι ακατάληπτα ότι τάχα μου “είναι επιλογή Μητσοτάκη 250.000 ψηφοφόροι να μην πάνε στην κάλπη γιατί θα δουλεύουν σε εποχικές εργασίες”. Ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση στους νέους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες: «Είναι επιλογή Μητσοτάκη 250.000 ψηφοφόροι να μην πάνε στην κάλπη γιατί θα δουλεύουν σε εποχικές εργασίες. Κάνω κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να πάνε στην κάλπη. Αν γίνει αυτό οι δημοσιολόγοι και οι δημοσκόποι δεν θα έχουν που να κρυφτούν το βράδυ των εκλογών. Το κρίσιμο είναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη».