Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δεσμευτούν όλοι όσοι φιλοδοξούν να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, το οποιο είχε προφανή στόχο τον Χάρη Δούκα, δείχνει ότι η προεκλογική μάχη στη Χαριλάου Τρικούπη είναι κατά τι πιο πολιτισμένη από την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εξοκείλει στα ίδια επίπεδα τοξικότητας. 

O Νίκος Ανδρουλάκης έχει κουράσει εδώ και τρεις μήνες με την ίδια καραμέλα στο στόμα. Καλεί συνέχεια τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να δεσμευτούν ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα για εκείνους. Το έχει πει, το λέει και το ξαναλέει. Κούρασε. Μιλάει προφανώς για τα αυτονόητα, εκτός και αν έχει άλλα στο μυαλό του. Είτε ο ίδιος να μην το τηρήσει αυτό, είτε εάν εκλεγεί να οδηγήσει κάποιους στην έξοδο επιδιώκοντας ακόμη περισσότερο συρρίκνωση του κόμματος για ιδίαν όφελος. Σε σχετική του ανάρτηση στα social media δείχνει με τις παρεμβάσεις του να θεωρεί ότι οι εκλογές είναι μια περιττή πολυτέλεια. Περιφρονεί τη διαδικασία υπονοώντας ότι δεν την πιστεύει και ότι γίνονται οι εκλογές για να μην γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Περιφρονεί τους άλλους υποψήφιους , ένδειξη για το πως θα πολιτευθεί την επόμενη μερα εάν εκλεγεί. Ρεβανσισμός και ιδιοκτησιακή αντίληψη για την ηγεσία, επαναφέροντας πάλι την τακτική της κλειστής ομάδας και με σχέδιο για συρρίκνωση του κόμματος, κατά την λογική «Ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλι»

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης έγραψε: «Ζητώ μια πολιτική και ηθική δέσμευση. Ό,τι ρόλο και να έχουν σήμερα όσοι φιλοδοξούν να ηγηθούν της παράταξης, να δεσμευτούν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ χάνει πολύτιμο χρόνο, αλλά δεν θα επέτρεπα το ΠΑΣΟΚ να "πάθει" ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό επέλεξα να προχωρήσουμε σε εκλογές, ώστε να τελειώνουμε με την εσωστρέφεια». Το μυαλό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφώς στο δημαρχείο της Αθήνας και ο πόλεμος έχει αρχίσει να αγριεύει.