«Τα καταφέραμε. Όχι «τα καταφέραμε τηρουμένων των αναλογιών» ή «τα καταφέραμε αν σκεφτούμε τις συνθήκες. Τα καταφέραμε!», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μιλώντας στην αναγνώριση των μελών της Ολομέλειας της Επιτροπής, των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου και των Χορηγών Δράσης της Επιτροπής.
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει ως στόχους να πετύχουμε τη μέγιστη συμμετοχή της κοινωνίας στο πρόγραμμα που συντονίσαμε, να γίνουν δράσεις και εκδηλώσεις παντού στην Ελλάδα και σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, όπου υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες, να απλωθούν οι εκδηλώσεις σε όλη την επετειακή χρονιά και, κυρίως, να μην περιοριστούν σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, αλλά να είναι δράσεις που αφήνουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Όχι μόνο σε κτίρια και υποδομές, αλλά και σε στάσεις και νοοτροπίες» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής.
Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε για την προσφορά τους τα Μέλη της Ολομέλειας, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και τους Χορηγούς Δράσης.
Στη συνέχεια προσφέρθηκε μία ασημένια καρφίτσα με το σήμα της Επιτροπής στα μέλη της Ολομέλειας και του Εκτελεστικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Από την Ολομέλεια παραβρέθηκαν ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ο κ. Γιάννης Βούλγαρης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο κ. Νίκος Κανελλόπουλος, ο κ. Πασχάλης Κητρομηλίδης, η κυρία Δέσποινα Μουζάκη, ο κ. Νίκος Μουζέλης, ο κ. Νίκος Παΐσιος, η κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ο κ. Γιώργος Ρόρρης, ο κ. Σύλλας Τζουμέρκας και ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου.
Από το Εκτελεστικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας, Κωστής Κοντογιάννης, εκπαιδευτικός και Θόδωρος Παπαπετρόπουλος, οικονομολόγος, η κυρία Ελένη Δουνδουλάκη, Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, καθώς και ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Νεότερου Πολιτισμού και ο κ, Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, οι οποίοι είχαν διατελέσει μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου πριν αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.
Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της παρουσίας των μελών της Ολομέλειας και του Εκτελεστικού Συμβουλίου, τιμήθηκαν οι εταιρείες και οι οργανισμοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Χορηγών Δράσης της Επιτροπής.
Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:
– Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη ανέλαβε Χορηγός της Δράσης με τίτλο «Εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821», που πραγματοποιήθηκε στο Κομπότι Άρτας.
– Η Χαλυβουργία Ελλάδος ανέλαβε τη Χορηγία της Δράσης με τίτλο «Βόλος-Πήλιο. Παιδικές Ιστορίες Από Τα Χρόνια Της Επανάστασης».
– Η PHAEA RESORTS ανέλαβε τη Χορηγία της Δράσης με τίτλο «Συναντώντας τους ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα», στη Γορτυνία Αρκαδίας.
– Η ΜΕΒΓΑΛ ανέλαβε τη Χορηγία της Δράσης με τίτλο «1821-2021…με τα μάτια των παιδιών», που πραγματοποιήθηκε στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ στη Θεσσαλονίκη.
– Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ανέλαβε τη Χορηγία της Δράσης με τίτλο «Tα Μαθηματικά την Εποχή της Τουρκοκρατίας» η οποία πραγματοποιήθηκε από το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
– Η Tottis – Bingo ανέλαβε ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20ου αιώνα και η επίδρασή τους στην Δυτική Μακεδονία», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα.
– Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανέλαβε τη Χορηγία της Δράσης με τίτλο «Σινεμά ο Σταθμός» που υλοποιήθηκε σε ανενεργούς σταθμούς του ΟΣΕ σε πόλεις της Ελλάδος.
– Η Mastercard ανέλαβε ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «200 Χρόνια Νεοελληνική Τέχνη», η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.
– Η SKY express ανέλαβε ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «Η μουσική παράδοση της Κρήτης ψηλά».
– Η ΓΑΛΑΞΙΑΣ ανέλαβε ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «Η Κληρονομιά της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ηγεσίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά.
– Τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ανέλαβαν ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «1821 – Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση».
– Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανέλαβε ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου».
– Η ΕREN HELLAS ανέλαβε τη χορηγία τριών δράσεων: Του «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας: Ο αγώνας για την ανεξαρτησία», της Δράσης «Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas», μέσω της οποίας 25 Γυμνάσια απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα υλικά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, και της Δράσης «Η Ξυλογλυπτική θυμάται το 1821», η οποία πραγματοποιήθηκε φυσικά, στην Καλαμπάκα, αλλά και ψηφιακά-διαδικτυακά.
– Η TOTAL EREN ανέλαβε ως Χορηγός της Δράσης με τίτλο «Δρόμοι της Ιστορίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα.
– Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) ανέλαβε ως Κύριος Χορηγός της Δράσης με τίτλο «ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ – Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ», η οποία αφορά στη διάσωση, αποκατάσταση και προβολή ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20 αιώνα.
– Την ίδια δράση «ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ – Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ», υποστήριξαν και άλλοι τρεις Χορηγοί Δράσης της Επιτροπής: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και το Φεστιβάλ Αθηνών.
– Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανέλαβε τη Χορηγία της Δράσης με τίτλο: «Έλληνες Πολίτες του Κόσμου», η οποία αφορά σε οκτώ τριαντάλεπτα ντοκυμαντέρ με ιστορίες διακεκριμένων Ελλήνων.
– Τέλος, αναγνωρίστηκε η ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΕ, αδειούχος του προγράμματος Εμπορίας Προϊόντων της Επιτροπής στη κατηγορία των χαρτοσχολικών ειδών.