Αφοπλιστικές ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Με αφορμή τα νέα μέτρα στήριξης προς τους συνταξιούχους, ο Υπουργός δεν δίστασε να ρίξει τα καρφιά του στον ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τονίζοντας τη διαφορά της εποχής της Νέας Δημοκρατίας με την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη.

Ο Γιώργος Αυτιάς κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να παραθέσει και να αναλύσει όλα τα μόνιμα και έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών που έρχονται τους επόμενους μήνες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο θα δουν νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις τους κατά περίπου 3-4%, θα δοθεί επίδομα προσωπικής διαφοράς σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν πραγματική αύξηση στην τσέπη τους, θα σταματήσει το χαράτσι σε όσους συνταξιούχους εργάζονται ενώ θα αυξηθεί και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους ευάλωτους πολίτες.  «Άρα θα είναι ένας μήνας καλός για τον κόσμο» ισχυρίστηκε ο Υπουργός, ο οποίος βρήκε ευκαιρία να εξηγήσει το λόγο που η κυβέρνηση μπορεί και στηρίζει διαρκώς όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη η κυβέρνηση θα δώσει αρκετά χρήματα στον κόσμο ως βοήθεια στο πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, διότι η ελληνική οικονομία πήγε πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις και ίσως κλείσει στη δεύτερη υψηλότερη θέση σε ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023. Φυσικά δεν δίστασε να κάνει τη σύγκριση με την εποχή του Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα ήταν κολλημένη στην τελευταία θέση σε ανάπτυξη επί πέντε έτη ενώ επί Μητσοτάκη είμαστε στις κορυφαίες θέσεις σε όλη την Ευρώπη. Ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι αυτή είναι η διαφορά της χρηστής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αντίθεση με τη λογική των «καφενειακών συζητήσεων» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Γιώργος Αυτιάς: «Τί περιμένουμε για τους συνταξιούχους από 1/1/2024 κύριε Υπουργέ; Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, κινούμαστε σε μία αύξηση συντάξεων γύρω στο 3,1%.»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τον Δεκέμβριο οι συνταξιούχοι θα δουν και την αύξηση, θα πάρουν και το επίδομα το έκτακτο της προσωπικής διαφοράς, για όσους το δικαιούνται και όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ελάχιστου εισοδήματος. Άρα θα είναι ένας μήνας καλός για τον κόσμο, θα δώσουμε αρκετά χρήματα. Η οικονομία μας πήγε πολύ καλύτερα από όλη την Ευρώπη, ίσως κλείσουμε στη δεύτερη καλύτερη θέση. Θέλω να υπενθυμίσω ότι μέχρι να εκλέξουμε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα επί πέντε χρόνια Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα τελευταία, δεν φεύγαμε πέντε χρόνια από την τελευταία θέση. Με το που βγήκε ο Μητσοτάκης πήγαμε στην πρώτη τετράδα, έπειτα στην τριάδα και τώρα στην πρώτη δυάδα της ανάπτυξης. Αυτή είναι η διαφορά της συνετής, της χρηστής, της λελογισμένης διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, του να ασχολείσαι με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου και άλλο να κάνεις καφενειακές συζητήσεις και διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η διαφορά.»

Γιώργος Αυτιάς: «Αυτό είναι σημαντικό.»

Άδωνις Γεωργιάδης: « Αυτά στην οικονομία είναι μετρήσιμα μεγέθη. Είναι τι γράφει το κουτί στο τέλος. Γράφει ότι η Ελλάδα το 2023 ρίχνει την ανεργία στο 10%, η Ελλάδα πάει στην δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα πάει σε ρεκόρ τουρισμού και επενδύσεων. Ναι έχουμε πολύ μεγάλη ακρίβεια, όπως έχουν και όλες οι υπόλοιπες χώρες, δεν είναι ότι η Ελλάδα έχει ακρίβεια και η Ευρώπη φθήνια κι εκεί δίνουμε τη πολύ μεγάλη μάχη με τα οικονομικά μέτρα και ο Κώστας Σκρέκας από τη θέση του.»