Την μπάλα στην εξέδρα πετάει ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προσφιλή τακτική του, αναφορικά με τις φαραωνικές προεκλογικές υποσχέσεις του, οι οποίες αν ποτέ εφαρμόζονταν θα έφερναν, όπως λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, νέο μνημόνιο και χρεοκοπία της χώρας.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα», ερωτηθείς για το κοστοβόρο και ανεδαφικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «απαντά» με αερολογίες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Συγκεκριμένα, αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να πει το παραμικρό για τα τσουβάλια δισ. του προγράμματος που τάχα μου μπορεί να εφαρμοστεί.

Διαβάστε την (μη) απάντηση Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα στοιχίσει 83 δισ.:

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η κριτική τους δεν έχει την παραμικρή αξιοπιστία. Διότι πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς είναι δυνατόν το ίδιο πρόγραμμα τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στη ΔΕΘ να το κοστολόγησε ο κ. Σταϊκούρας 23 δισ., μετά να το έχει πάει ο ίδιος στα 45, έπειτα στα 85 και τελικά στα 70. Και θέλω επίσης να σταθώ και σε κάτι που είναι ακόμα χειρότερο από το ψεύδος. Ο κ. Μητσοτάκης εμπλέκει κομβικές δημόσιες υπηρεσίες στην προπαγάνδα του. Λέει ψέματα ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε το πρόγραμμα μιας παράταξης κατ' εντολή μιας άλλης παράταξης. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που συνέταξαν το πρόγραμμά μας δεν είναι χθεσινοί, κ. Μανιάτη. Είναι υπουργοί και στελέχη που πέρασαν ατελείωτες μέρες και νύχτες να μετράνε και το τελευταίο ευρώ σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και είναι αυτοί και αυτές που άφησαν πίσω τους 37 δισ. στα δημόσια ταμεία και το χρέος ρυθμισμένο. Ας συγκρίνει λοιπόν ο αναγνώστης σας την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και την τεχνοκρατική επάρκεια αυτών απέναντι σε εκείνους που εκτόξευσαν το έλλειμμα, χρεοκόπησαν τη χώρα και το κόμμα τους χρωστάει 400 εκατομμύρια».