Αφοί Τζανακόπουλοι κατά Τσίπρα

476

Με προκλητικό τρόπο τα αδέλφια Τζανακόπουλοι, ο πρώην δηλαδή κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον αδελφό του, βασικό υποστηρικτή της συμφωνίας των Πρεσπών, αδειάζουν τον Αλέξη Τσίπρα και ζητούν ανοιχτά σύνορα!

Τι και αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ξεκάθαρο τρόπο τάχθηκε υπέρ της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο; Τι και αν ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το ίδιο είχε κάνει και η κυβέρνηση του επικαλούμενος και τα στοιχεία που έδειχναν πως δεν υπήρχαν εισροές από ξηράς. Ο καθηγητής της Οξφόρδης Αντώνης Τζανακόπουλος έδωσε το παρόν σε εκδήλωση του Syrian Solidarity ζητώντας ανοιχτά σύνορα και υποδοχή των προσφύγων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με ξεκάθαρο τρόπο ο Δημήτρης επικρότησε την επιλογή του! Μια επιλογή που έρχεται κόντρα με τα συμφέροντα της χώρας και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέκρινε τον Αντώνη Τζανακόπουλο σημειώνοντας προς τον αδελφό του πως «θα ήμουν σε δύσκολη θέση αν ο αδελφός μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε ότι η Ελλάδα είναι φονιάς των λαών. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση».

Και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν έκρυψε την απόσταση που τον χωρίζει με τον πρόεδρο του: «Βάρβαρο το ύφος του κ. Γεωργιάδη που δεν συνάδει με την Ολομέλεια. Μεταφέρει δημοσιεύματα φίλων του δημοσιογράφων που στοχοποιούν τον αδελφό μου για το γεγονός ότι βρέθηκε σε διαδήλωση στο Λονδίνο για την οποία – για την συμμετοχή του – δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την συνυπογράφω. Τι έλεγε; Ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί Ευρώπη φρούριο. Εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια όπως κάνουν οι ακροδεξιοί φίλοι σας. Οπως κάνετε εσείς με την ακροδεξιά σας ρητορική».

«Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω απο την πρεσβεία μας στο Λονδίνο φωνάζοντας “Ελληνες φονιάδες λαών”. Αν το έκανε ο αδελφός μου θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;» ανταπάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr