Νέα απαγόρευση επιβλήθηκε στο γυναικείο φύλο της ασιατικής χώρας. Μετά την εντολή της ισλαμικής κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν να μην επιτρέπει τη φοίτηση των γυναικών στα πανεπιστήμια, απόφαση που προκάλεσε την ισχυρή καταδίκη της παγκόσμιας κοινότητας και διαδηλώσεις, η ίδια κυβέρνηση διέταξε σήμερα όλες τις τοπικές και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) να απαγορεύσουν την εργασία στις γυναίκες που απασχολούν.

Η αιτία είναι ότι μερικές από τις εργαζόμενες γυναίκες δεν πειθάρχησαν στις κυβερνητικές οδηγίες για τον ισλαμικό κώδικα ένδυσης.

Το συγκεκριμένο γεγονός γνωστοποιήθηκε μέσω επιστολής του υπουργείου Οικονομίας η οποία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του αρμόδιου υπουργείου, Αμπντουλραχμάν Χαμπίμπ.

Ακόμη δεν διευκρινίστηκε αν η εντολή αυτή εφαρμόζεται και για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι οποίες έχουν μία μεγάλη παρουσία στο Αφγανιστάν.

Μένει να δούμε αν το μέτρο αυτό θα είναι η τελευταία εξέλιξη στην καταστολή της ελευθερίας των γυναικών από το προαναφερόμενο ισλαμικό ένοπλο κίνημα.