Αφγανιστάν: 24 νεκροί και 32 τραυματίες από επίθεση καμικάζι

12

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Αφγανού προέδρου στην επαρχία Παρουάν, στο κεντρικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Βοηθός του προέδρου δήλωσε ότι ούτε ο Ασράφ Γάνι, ούτε κάποιο μέλος του επιτελείου του τραυματίστηκε.

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν γυναικόπαιδα, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της περιοχής, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, στην είσοδο της εγκατάστασης που χρησιμοποιήθηκε για την προεκλογική συγκέντρωση του Γάν.

Στην Καμπούλ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Διοικητικά στελέχη των Ταλιμπάν έχουν δηλώσει ότι θα εντείνουν τις συγκρούσεις με τις αφγανικές και τις ξένες δυνάμεις, με στόχο να αποτρέψουν τους Αφγανούς να προσέλθουν στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες ο Γάνι θα είναι υποψήφιος για μια δεύτερη, πενταετή θητεία.

Τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι αυστηρά, μετά τις απειλές που έχουν διατυπώσει οι Ταλιμπάν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε εκδηλώσεις και εκλογικά τμήματα.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονταν ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους Ταλιμπάν, κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο πλευρές επεδίωκαν να επιτύχουν μια συμφωνία για την απόσυρση χιλιάδων αμερικανών στρατιωτικών από το Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια, που θα έδιναν οι Ταλιμπάν.

Οι συνομιλίες, στις οποίες δεν περιλαμβανόταν η αφγανική κυβέρνηση, είχαν στόχο να αποτελέσουν το προοίμιο σε ευρύτερες ειρηνευτικές συνομιλίες, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr