Για την ύπαρξη εθελοντικής ανταπόκρισης από ιδιώτες γιατρούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων μίλησε ο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι επικοινώνησε με ιατρικούς συλλόγους στην Ξάνθη, στη Δράμα,  στη Σπάρτη και άλλες περιοχές, και διαπίστωσε τη διάθεση από ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν εθελοντικά στις εφημερίες. «Εάν υπάρξει συνέχεια, τότε είναι πιθανό να μην ενεργοποιήσουμε τις κυρώσεις εις βάρος γιατρών που θα αρνηθούν να εργαστούν στα νοσοκομεία» διευκρίνισε είπε ο υπουργός. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι έχει αδικηθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου. «Στο νομοσχέδιο που ψηφίζουμε βάζουμε αύξηση του επιδόματος στα 2.100 ευρώ στον γιατρό που θα πάει από την ηπειρωτική χώρα σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή μέσα στο καλοκαίρι έως τρεις μήνες» είπε και πρόσθεσε:  «Αυξάνουμε και τον αριθμό των άγονων περιοχων, αλλά αυξάνουμε κατά πολύ και τις οικονομικές απολαβές των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές. Δηλαδή ένας γιατρός θα παιρνει 7.100 ευρώ παραπάνω το χρόνο με τον νέο νόμο».